Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελγέκα: Διευκρινίσεις για "Βητα Πι ΑΕΒΕ"

Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα η Ελγέκα με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην εγκυρότητα μεταβίβασης της εταιρίας "Βητα Πι ΑΕΒΕ".

Ελγέκα: Διευκρινίσεις για Βητα Πι ΑΕΒΕ
Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα η ΕΛΓΕΚΑ με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην εγκυρότητα μεταβίβασης της εταιρίας "Βητα Πι ΑΕΒΕ".

Αναλυτικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρία:

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που αναφέρονται στην εγκυρότητα της μεταβίβασης της εταιρίας «ΒΗΤΑ ΠΙ Α.Ε.Β.Ε.», η «ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τους μετόχους της για τα παρακάτω:

Η εταιρία «ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.» απέκτησε την εταιρία «ΒΗΤΑ ΠΙ Α.Ε.Β.Ε.» έχοντας ως κριτήριο τη στρατηγική της ανάπτυξη στην αγορά του χονδρεμπορίου, δραστηριότητα η οποία σχετίζεται και είναι απόλυτα συναφής με τις υφιστάμενες εργασίες της Εταιρίας.

Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν την ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαδικασία σχετικά με την εξαγορά των μετοχών της εταιρίας ΒΗΤΑ ΠΙ σημειώνουμε τα ακόλουθα:

- Η συγκέντρωση γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εμπρόθεσμα κατά το άρθρο 4α του Ν. 703/77, και στη συνέχεια, κατόπιν αποφάσεως της Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι πρόκειται για συγκέντρωση υπαγόμενη στο άρθρο 4β του Ν. 703/77, η συγκέντρωση γνωστοποιήθηκε, εκπρόθεσμα πλέον, κατά το άρθρο 4β.

- Λόγω της εκπρόθεσμης γνωστοποίησης κατά το άρθρο 4β του Ν. 703/77, κινήθηκε διαδικασία κατά της υπόχρεης εταιρίας «ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.», στο πλαίσιο της οποίας ο αρμόδιος εισηγητής της Επιτροπής Ανταγωνισμού πρότεινε τον καταλογισμό προστίμου στην Εταιρία μας λόγω παράβασης της υποχρέωσης εμπρόθεσμης γνωστοποίησης κατά το άρθρο 4β και λόγω του ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πριν την έκδοση σχετικής εγκριτικής απόφασης.

- Σε καμία περίπτωση η συγκέντρωση ΕΛΓΕΚΑ – ΒΗΤΑ ΠΙ δεν κρίθηκε ως απαγορευμένη κατά την έννοια του Ν. 703/77, ούτε εξετάζεται τέτοιο ενδεχόμενο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, γεγονός που διευκρινίζει και η ίδια η έκθεση του εισηγητή της.

Οποιεσδήποτε άλλες δηλώσεις ή σχετικές δημοσιεύσεις γίνονται προς εντυπωσιασμό και δημιουργία σύγχυσης και ως εκ τούτου είναι παντελώς αβάσιμες, ψευδείς και συκοφαντικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v