Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Απόφαση για ΑΜΚ 10 εκατ. ευρώ

Την αύξηση κεφαλαίου με μετρητά για την άντληση συνολικών κεφαλαίων ύψους έως  10.079.300 ευρώ σε αναλογία μία νέα μετοχή ανά 3 παλαιές και τιμή διάθεσης τα 0,80 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε σήμερα η Γ.Σ. της Τηλέτυπος.

Τηλέτυπος: Απόφαση για ΑΜΚ 10 εκατ. ευρώ
Την αύξηση κεφαλαίου με μετρητά για την άντληση συνολικών κεφαλαίων ύψους έως 10.079.300 ευρώ σε αναλογία (1) μία νέα μετοχή ανά 3 παλαιές και τιμή διάθεσης τα 0,80 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε σήμερα η Γ.Σ. της Τηλέτυπος.

Αναλαλυτικότερα, η Γ.Σ. ενέκρινε  τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 26.458.162,50 ευρώ με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας εκάστης των μετοχών της από 1,00 ευρώ σε 0,30 ευρώ, σύμφωνα. Μετά την ως άνω μείωση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέρχεται στο ποσό των 11.339.212,50 ευρώ, διαιρούμενο σε 37.797.375 μετοχές κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας έως του ποσού των  3.779.737,50 ευρώ για την άντληση συνολικών κεφαλαίων ύψους έως 10.079.300 ευρώ, με την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και την έκδοση έως 12.599.125 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,80 ευρώ ανά μετοχή.

Οι μετοχές αυτές θα διατεθούν στους παλαιούς μετόχους με δικαίωμα προτίμησης σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή ανά 3 παλαιές κοινές μετοχές

Η τιμή διάθεσης δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων μετοχών της εταιρίας κατά τον χρόνο της αποκοπής του δικαιώματος προτιμήσεως. 

Η προκύπτουσα διαφορά μεταξύ της τιμής διάθεσης και της ονομαστικής αξίας των νέων μετοχών, υπέρ το άρτιο έκδοση, θα αχθεί σε ειδικό αποθεματικό "Έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" κατά τα προβλεπόμενα από τον νόμο. 

Οι βασικοί μέτοχοι ΔΟΛ Α.Ε. και ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. δήλωσαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4.1.4.1.2 του Κανονισμού ΧΑ, ότι προτίθενται να διατηρήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους στην Εταιρεία έως την ολοκλήρωση της προτεινόμενης αύξησης και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και (β) επιφυλάσσονται για την πρόθεσή τους να διατηρήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Σε περίπτωση κατά την οποία η κάλυψη της παραπάνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου δεν θα είναι πλήρης το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v