Q&R: Eργο για θυγατρική της Elbisco στα Σκόπια

Την εγκατάσταση του λογισμικού πακέτου ORAMA ERP, στην εταιρία Zitoluks, η οποία ανήκει στο κλάδο της αρτοβιομηχανίας με έδρα τα Σκόπια και είναι μέλος του ομίλου Elbisco, ανακοίνωσε η Q&R.

Q&R: Eργο για θυγατρική της Elbisco στα Σκόπια
Στην εγκατάσταση του λογισμικού ORAMA ERP της Q&R προχώρησε η εταιρία Zitoluks με έδρα τα Σκόπια, η οποία είναι μέλος του ομίλου Elbisco, επιχειρηματικών ενδιαφερόντων του κ. Κυριάκου Φιλίππου.

Η Zitoluks αποτελεί τη μεγαλύτερη τοπική μονάδα αρτοβιομηχανίας, με σύγχρονο μύλο δυναμικότητας 50.000 τόνων ετησίως και δυνατότητα παραγωγής και διανομής με ιδιόκτητο στόλο, ψωμιού, αρτοσκευασμάτων, γλυκών και λοιπών συναφών προϊόντων. Το προσωπικό που απασχολεί σήμερα ανέρχεται στα 1620 άτομα.



Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρία διέθετε απομονωμένες και διαφορετικές in site εφαρμογές, γεγονός που έκανε άμεση την ανάγκη για άρτια μηχανογραφική υποστήριξη. Δεδομένων των εγγενών δυσκολιών που απορρέουν από τη γλώσσα, το αλφάβητο και τη ρευστότητα των τοπικών νόμων εξετάσθηκαν όλες οι τοπικές λύσεις, γενεάς και φιλοσοφίας αντίστοιχης με των συστημάτων της Elbisco, καθώς επίσης και λύσεις διεθνών πακέτων που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο τοπικό περιβάλλον.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των λύσεων διαμορφώθηκαν στη συμβατότητα με τις ιδιομορφίες της τοπικής αγοράς, στη δυνατότητα αντιμετώπισης της ρευστότητας των τοπικών νόμων, στη συμβατότητα με τα συστήματα της Elbisco, στο κόστος και τέλος στους χρόνους πραγματοποίησης του έργου. Πολύ γρήγορα οι έρευνες έδειξαν ότι την πλέον ενδεδειγμένη λύση αποτελούσε η εγκατάσταση του συστήματος ORAMA ERP.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, χρειάστηκαν μόλις δύο μήνες και 10 ημέρες για την έκδοση του πρώτου τιμολογίου πώλησης γεγονός που δικαίωσε την επιλογή αυτή. Στους δυο αυτούς μήνες πραγματοποιήθηκαν: η πλήρης μετάφραση της νέας πολυγλωσσικής έκδοσης του ORAMA ERP στην τοπική γλώσσα, η εγκατάσταση δικτύων του πλέον σύγχρονου τύπου, οι επικοινωνίες μεταξύ των εγκαταστάσεων, η εγκατάσταση και πλήρης παραμετροποίηση του πακέτου, το customization και ο μερικός επανασχεδιασμός των διαδικασιών της εταιρίας (reengineering).

Τέλος, ότι η απόλυτη ευκαμψία του πακέτου, οι δυναμικές ομάδες development της Q&R, της Elbisco και της Zitoluks με ευρεία γνώση των δυνατοτήτων του λογισμικού και την επιτυχημένη διαχείριση του έργου, το χαμηλό κόστος, το οποίο δεν προσδιορίζεται μόνο στο κόστος κτήσης του πακέτου αλλά περιορίζεται ακόμη λόγω της μείωσης του χρόνου του implementation και η δυνατότητα εγκατάστασης του πακέτου σε οποιοδήποτε περιβάλλον ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στην επιτυχία της εγκατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v