Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Σημαντική αύξηση κερδών σε όμιλο - μητρική

Στα 1,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Mevaco, σημειώνοντας αύξηση 89,8%. Τα προ φόρων κέρδη της μητρικής διαμορφώθηκαν στα 1,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 47,3%.

Mevaco: Σημαντική αύξηση κερδών σε όμιλο - μητρική
Στα 1,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Mevaco, σημειώνοντας αύξηση 89,8%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, που διαμορφώθηκαν στα 732 χιλ. ευρώ, με βάση τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις.

Τα προ φόρων κέρδη της μητρικής διαμορφώθηκαν στα 1,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 47,3%, έναντι του περσινού εννεαμήνου, που ανήλθαν στα 802 χιλ. ευρώ.

Εξάλλου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών άγγιξε τα 12 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 20,3%, έναντι του περσινού εννεαμήνου, που ανήλθε στα 10 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής ανήλθε στα 8,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 51,5%, έναντι του εννεαμήνου 2003, που διαμορφώθηκε στα 5,6 εκατ. ευρώ.

Στην ενοποίηση, εκτός της μητρικής εταιρίας περιλαμβάνονται με την μέθοδο της ολικής ενσωμάτωσης οι θυγατρικές Mevaco Βορείου Ελλάδος και Μεvatanco Electronics, και η εταιρία Mevapower με την μέθοδο της καθαρής θέσης, λόγω μείωσης του ποσοστού συμμετοχής της μητρικής εταιρίας σ΄ αυτήν και η οποία στην αντίστοιχη περσινή περίοδο είχε συμπεριληφθεί με την μέθοδο της ολικής ενσωμάτωσης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση των πωλήσεων αλλά και του κέρδους της εταιρίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επιθετική πολιτική της Mevaco στον τομέα των επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς υπερσύγχρονων μηχανημάτων που επιτρέπουν στην εταιρία να διατηρεί την εμπιστοσύνη των πελατών της αλλά και να αναλαμβάνει σημαντικές υπεργολαβίες διευρύνοντας σταθερά το πελατολόγιο της.

Σε επίπεδο Ομίλου, συμβολή στην βελτίωση των οικονομικών μεγεθών έχουν τα θετικά αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης της Μevaco Βορείου Ελλάδος, η αυξημένη δραστηριοποίηση της Μεvatanco Electronics, αλλά και τον εξορθολογισμό των συμμετοχών, και συγκεκριμένα η μείωση της συμμετοχής της Μevaco στην εταιρία Mevapower.

Σημειώνεται ακόμα, ότι μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,5 εκ ευρώ η εταιρία επενδύει την τρέχουσα περίοδο ποσό ύψους 1,2 εκ. ευρώ, κυρίως σε μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς, γεγονός που θα επιτρέψει τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρίας ενισχύοντας περαιτέρω τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία της Mevaco.

Τέλος, επισημαίνεται ότι συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια της διοίκησης για τον εκσυγχρονισμό και την διεύρυνση των παραγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων των θυγατρικών εταιριών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v