Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιντεάλ: Απόφαση για αύξηση κεφαλαίου σε Adacom

Την αλλαγή στη χρήση αντληθέντων κεφαλαίων, γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας Ιντεάλ. Ειδικότερα, η Ιντεάλ, θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 3,4 εκατ. ευρώ της Adacom, για να βοηθήσει την εταιρία να προχωρήσει σε ορθολογισμό της κεφαλαιακής δομής της.

Ιντεάλ: Απόφαση για αύξηση κεφαλαίου σε Adacom
Την αλλαγή στη χρήση αντληθέντων κεφαλαίων, γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας Ιντεάλ. Ειδικότερα, η Ιντεάλ, θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 3,4 εκατ. ευρώ της Adacom, για να βοηθήσει την εταιρία να προχωρήσει σε ορθολογισμό της κεφαλαιακής δομής της.

Υπενθυμίζεται, ότι οι επενδύσεις στις θυγατρικές εταιρίες του ομίλου είχαν τροποποιηθεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης της 30/07/2002.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ιντεάλ, οι επενδύσεις είχαν τροποποιηθεί με βάση τους ακόλουθους άξονες:

* Συμμετοχή σε θυγατρικές εταιρίες.

Όσον αφορά στην Ideal Systems (162.603), από το αρχικό ποσό επένδυσης των 6,3 εκατ. έχουν επενδυθεί τα 6,2 εκατ., ενώ υπολείπονται 162 χιλ. ευρώ. Η τροποποίηση της επένδυσης είχε αποφασιστεί για χρηματοδότηση αυξημένων απαιτήσεων κεφαλαίου κίνησης.

Επιπλέον, σχετικά με τη Mediteranean Advanced Systems, από το αρχικό ποσό επένδυσης των 1,1 εκατ. έχουν επενδυθεί τα 0,7 εκατ. ευρώ, ενώ υπολείπονται 320 χιλ. ευρώ. Η τροποποίηση της επένδυσης είχε αποφασιστεί για χρηματοδότηση αυξημένων απαιτήσεων κεφαλαίου κίνησης.

Επόμενη είναι η Ideal Grafico. Από το αρχικό ποσό επένδυσης των 1,6 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί τα 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ υπολείπονται 279 χιλ. ευρώ.

Η τροποποίηση της επένδυσης είχε αποφασιστεί για χρηματοδότηση ανάπτυξη τμήματος ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής.

Tέλος, η My Multi Shop. Από το αρχικό ποσό επένδυσης των 0,5 εκατ.ευρώ έχουν επενδυθεί τα 0,3 εκατ. ευρώ, ενώ υπολείπονται 157 χιλ. ευρώ. Η τροποποίηση της επένδυσης είχε αποφασιστεί για χρηματοδότηση αυξημένων απαιτήσεων κεφαλαίου κίνησης.

* Μείωση δανεισμού της μητρικής εταιρίας 1,6 εκατ. ευρώ.

Ο δανεισμός της μητρικής εταιρίας ανέρχεται σε 0,6 εκατ., ενώ το χρηματοοικονομικό κόστος εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου δανείου είναι σχετικά μικρό. Οπότε παύει να υφίσταται ο λόγος της αρχικής τροποποίησης διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων.

* Νέο Λογισμικό 0,9 εκατ. ευρώ.

Το κόστος των 0,9 εκατ. για αναβάθμιση του υφιστάμενου λογισμικού μετά και από την αναδιοργάνωση που έχει πραγματοποιηθεί θεωρείται ότι δεν είναι αναγκαίο και ότι η εταιρία μπορεί να προχωρήσει στην αναβάθμιση του λογισμικού της με πολύ πιο χαμηλή επένδυση.

Σύμφωνα με την έκτακτη γενική συνέλευση (β’ επαναληπτική εξ αναβολής) της 18ης Νοεμβρίου 2004 η ανακατανομή των αδιάθετων κεφαλαίων εγκρίθηκε ως εξής:

Στην Adacom 3,4 εκατ. ευρώ. Η εταιρία συμμετέχει σε σημαντικούς διαγωνισμούς στον χώρο της πληροφορικής και παρέχει εξειδικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται να αναβαθμίζει τον εξοπλισμό της, να εκπαιδεύει το προσωπικό αλλά και να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες τις αυτές.

Επιπλέον η εταιρία λόγο της καθυστέρησης στην υλοποίηση έργων πληροφορικής και οριστικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπογραφές, έχει εμφανίσει ζημιές οι οποίες με βάση τον προσωρινό ισολογισμό της 30/9/2004 παρουσιάζουν αρνητική καθαρή θέση ύψους περίπου 2,7 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3,4 εκατ. ευρώ θα βοηθήσει την εταιρία να προχωρήσει σε ορθολογισμό της κεφαλαιακής δομής της, αλλά και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης και αναβάθμιση του εξοπλισμού της.

Κατόπιν συζητήσεως, η γενική συνέλευση ενέκρινε, με πλειοψηφία του 69,52% των παριστάμενων μετόχων (ενώ το υπόλοιπο 30.48% απείχε), την ως άνω πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και αποφάσισε την ανακατανομή των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του κεφαλαίου που αποφασίσθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση της 11.10.1999, όπως αυτή τροποποιήθηκε από την σχετική απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της 30.07.2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v