Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Aύξηση τζίρου το εννεάμηνο του 2004

Ζημιές 80 χιλ. ευρώ στη μητρική και 38 χιλ. ευρώ στον όμιλο παρουσίασαν τα αποτελέσματα της Ακρίτας το εννεάμηνο του 2004. Οι πωλήσεις της εταιρίας σημείωσαν αύξηση 62%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Ακρίτας: Aύξηση τζίρου το εννεάμηνο του 2004
Αύξηση κατά 62% παρουσίασαν οι πωλήσεις της εταιρίας Ακρίτας το εννεάμηνο του 2004, φθάνοντας το ύψος των 30,6 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προήλθε από την άνοδο των πωλήσεων στην Ελλάδα κατά 44%, ενώ το υπόλοιπο προήλθε από εξαγωγές, που ήδη αποτελούν σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η ταχεία αύξηση των πωλήσεων οδήγησε τα EBITDA, που ανήλθαν στα 2 εκατ. ευρώ, σε αύξηση 177%.

Επίσης, το μικτό περιθώριο κέρδους προ αποσβέσεων διατηρήθηκε στο 12% και ο δείκτης ιδίων προς ξένα κεφάλαια διαμορφώθηκε στο 1,45.

Όσον αφορά στα καθαρά αποτελέσματα, αυτά διαμορφώθηκαν οριακά αρνητικά, 80.000 ευρώ στη μητρική και 38.000 ευρώ στον όμιλο, απεικονίζοντας την απορρόφηση των ζημιών των πρώτων μηνών του έτους.

Τέλος, τονίζεται στην ανακοίνωση, πως η εικόνα του κλάδου παρουσιάζει σημάδια περαιτέρω βελτίωσης από το Σεπτέμβριο και η διοίκηση εκτιμά ότι τα οικονομικά αποτελέσματα θα ακολουθήσουν αυτήν τη διαγραφόμενη πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v