Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμολέγκος: Αύξηση 28% στα κέρδη ομίλου

Αύξηση 17% στη μητρική και 28% στον όμιλο, παρουσίασαν τα κέρδη της εταιρίας Καραμολέγκος το εννάμηνο του 2004, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003. Ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις της εταιρίας την ίδια περίοδο.

Καραμολέγκος: Αύξηση 28% στα κέρδη ομίλου
Αύξηση 17% στη μητρική και 28% στον όμιλο, παρουσίασαν τα κέρδη της εταιρίας Καραμολέγκος το εννάμηνο του 2004, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003. Ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις της εταιρίας την ίδια περίοδο.

Ειδικότερα, αύξηση 37% παρουσίασε ο τζίρος της εταιρίας Καραμολέγκος το εννεάμηνο του 2004 και ανήλθε στα 22,3 εκατ. ευρώ, από 16,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2003.

Όσον αφορά στα καθαρά κέρδη, σημειώνεται με ανακοίνωση της εταιρίας, πως αυξήθηκαν κατά 17% φτάνοντας τα 1,17 εκατ. ευρώ, γεγονός που δικαιώνει και αντανακλά τις προσπάθειες της διοίκησης, αλλά και των εργαζομένων για ουσιαστική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών.

Μεγαλύτερη βελτίωση χαρακτήρισε τα κέρδη εκμετάλλευσης που αυξήθηκαν κατά 61% και έφτασαν στα 1,06 εκατ. ευρώ από 0,65 εκάτ ευρώ το 2003.

Σε ενοποιημένη βάση, o κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 33% σε σχέση με το περυσινό εννιάμηνο και έφτασε τα 26,3 εκατ. ευρώ.

Επίσης, αυξημένα κέρδη εκμετάλλευσης παρουσιάστηκαν και σε ενοποιημένη βάση, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 911 εκατ. ευρώ (αυξηση 64%).

Τα ενοποιημένα κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 3,59 εκατ. ευρώ προ αποσβέσεων παρουσιάζοντας αύξηση 28%.

Τονίζεται, πως μετά τις αποσβέσεις τα κέρδη ανήλθαν σε 1,12 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 19%.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αισθητή είναι η μείωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της εταιρίας, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στην μετατροπή αυτού σε μακροπροπρόθεσμο δανεισμό με έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 18.000.000 ευρώ, το οποίο υπεγράφη στις 9 Δεκεμβρίου 2003.

Εξάλλου, στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι μέτοχοι της εταιρίας στις 30/11/2004 με απαρτία 70,60% αποφασίστηκε η έγκριση της παροχής της αδείας προς την αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κυρία Μαρία Καραμολέγκου, προκειμένου να ενεργεί κατ’ επάγγελμα πράξεις που υπάγονται στους σκοπούς που επιδιώκει η εταιρία ή να μετέχει ως ομόρρυθμος εταίρος σε εταιρία που επιδιώκει τέτοιους σκοπούς.

Επισημαίνεται, πως η έγκριση της αδείας αυτής πραγματοποιήθηκε, καθώς η παραγωγή και η εμπορία των ειδών, στα οποία θα προβεί η κυρία Καραμολέγκου δεν δημιουργεί κανενός είδους ανταγωνισμό προς την εταιρία, καθώς τέτοια είδη αποτελούν βιοτεχνική παραγωγή σε μικρές ποσότητες και σε καμμία περίπτωση δεν προσεγγίζει τη φιλοσοφία της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v