Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουτάρης: Ισχυρή πτώση στα κέρδη ομίλου, μητρικής

Στα 478 χιλ. ευρώ ανήλθαν τα προ φόρων μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη εννεαμήνου του Μπουτάρη, καταγράφοντας πτώση 64,8%. Τα προ φόρων κέρδη της μητρικής διαμορφώθηκαν στα 132 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 84,2%.

Μπουτάρης: Ισχυρή πτώση στα κέρδη ομίλου, μητρικής
Στα 478 χιλ. ευρώ ανήλθαν τα προ φόρων μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη εννεαμήνου του Μπουτάρη, καταγράφοντας πτώση 64,8%, έναντι των 1,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με βάση τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις.

Τα προ φόρων κέρδη της μητρικής διαμορφώθηκαν στα 132 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 84,2% σε σχέση με τα 841 χιλ. ευρώ το περσινό εννεάμηνο.

Εξάλλου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενισχύθηκε οριακά κατά 0,7% στα 62,4 εκατ. ευρώ, έναντι 61,9 εκατ. ευρώ το περσινό εννεάμηνο. Η ελαφρά αύξηση των πωλήσεων στο 9μηνο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, οφείλεται στην ενοποίηση για πρώτη φορά των πωλήσεων της εταιρίας Κύμη Εμφιαλωτική (19μηνη χρήση).

Χωρίς την Κύμη οι πωλήσεις σε ενοποιημένο επίπεδο έχουν παραμείνει σταθερές, καθώς η πτώση στην αγορά της μπύρας αντισταθμίζεται από την άνοδο των πωλήσεων στο κρασί. Σημειώνεται ότι στο εξωτερικό και οι δύο κατηγορίες προϊόντων σημειώνουν άνοδο της τάξης του 50%.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, τα EBITDA είναι ευρώ 8,2 εκ. παρουσιάζοντας μείωση κατά 7%. Η μείωση αποτελεί επακόλουθο της κάμψης των πωλήσεων στη μπύρα, αλλά και στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων της 19μηνης χρήσης της Κύμης.

Τα Κέρδη προ Φόρων, αναφέρεται στην ανακοίνωση, διαμορφώθηκαν στο ύψος των ευρώ 981.285. Η μείωση σε σχέση με πέρυσι οφείλεται στην μείωση των πωλήσεων της μπύρας, στις αυξημένες αποσβέσεις και στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της Κύμη Εμφιαλωτική.

Η νεοαποκτηθείσα αυτή εταιρία (πρόσφατα το ποσοστό συμμετοχής μας ανήλθε στο 71%) παρουσιάζει αρνητικά αποτελέσματα που οφείλονται στο γεγονός ότι τα προϊόντα της είναι νέα και δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί ευρέως στην Αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v