Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Μπαίνει στο διαδικτυακό στοίχημα

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο ΟΠΑΠ σε ότι αφορά τη διαδικασία για την επιλογή εταιρείας που θα προσφέρει υπηρεσίες για την είσοδο του οργανισμού στο on line στοίχημα.

ΟΠΑΠ: Μπαίνει στο διαδικτυακό στοίχημα
Εν μέσω δυστοκιών στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, η διοίκηση του οργανισμού υποστήριξε σήμερα πως η πολιτεία πρέπει να τηρήσει όσα έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.

Η δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκη στη σημερινή συνέντευξη τύπου συνδέεται με τις προσφυγές ευρωπαϊκών εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και τις διαφωνίες σε κυβερνητικό επίπεδο για την τύχη του οργανισμού.

Οι διαφωνίες οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών στην απόσυρση (προχθές) ολόκληρου του άρθρου του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που αναφέρονταν στην Επιτροπή Παιγνίων και τη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Οδηγούν, επίσης, σε καθυστέρηση της εκκίνησης της διαδικασία ιδιωτικοποίησης η οποία, σύμφωνα με διαρροές του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων θα είχε ξεκινήσει στις 19 Μαρτίου. Χθες, στο διοικητικό συμβούλιο, αποφασίστηκε το «προχωράμε», εν μέσω πιέσεων από την τρόικα, αλλά εκκίνηση δεν υπήρξε.

Σήμερα ο Γ. Σπανουδάκης υποστήριξε πως κατά τον ΟΠΑΠ «το μονοπώλιο διατηρείται μέχρι το 2020, τόσο στα offline (σ.σ. τα πρακτορεία), όσο και τα online (σ.σ. μέσω Διαδικτύου) κανάλια για τη διεξαγωγή των 11 παιχνιδιών» που περιλαμβάνονται στη σύμβαση με το δημόσιο. Οπως είπε, μετά το 2020, με βάση την πρόσφατη επέκταση της σύμβασης με το δημόσιο, ο ΟΠΑΠ έχει δικαίωμα διεξαγωγής παιχνιδιών με αθλητικό στοίχημα, αλλά όχι και την αποκλειστικότητα.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σπανουδάκης ανακοίνωσε πως ο ΟΠΑΠ επεκτείνεται στο διαδικτυακό στοίχημα και σύντομα θα επιλέξει στρατηγικό εταίρο μεταξύ της Intralot (I2), Lottomatica (G2) και Playtech.

Οσο για το διαγωνισμό που αφορά στην επιλογή νέου τεχνολογικού παρόχου για το κεντρικό σύστημα, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ επανέλαβε πως στόχος της διοίκησης είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσα στο πρώτο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v