Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαράγκης: Aύξηση εργασιών στις Αραβικές Χώρες

Οι ζημιές της Βαράγκης το 2011 της υπερέβησαν και πάλι το 30% της καθαρής θέσης της εταιρίας. Εντείνονται οι προσπάθειες να απορροφηθούν οι αντίξοες συνθήκες από την αύξηση των εργασιών στις χώρες του Αραβικού κόσμου.

Βαράγκης: Aύξηση εργασιών στις Αραβικές Χώρες
Οι ζημιές της Βαράγκης τη χρήση 2011 της υπερέβησαν και πάλι το 30% της καθαρής θέσης της εταιρίας. Ο βασικός λόγος που οδήγησε στο ζημιογόνο αποτέλεσμα είναι η εντεινόμενη ύφεση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά που συνεπάγεται σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών (της τάξεως του 53% σε σχέση με το 2010).

Η μείωση αυτή δεν μπόρεσε να αποροφηθεί από την εξίσου σημαντική μείωση των άμεσων και έμμεσων δαπανών, της τάξης του 59%. Επίσης, η Εταιρία προέβη σε πρόβλεψη απομείωσης των αποθεμάτων της και πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων συνολικού ποσού 200 χιλ. .

Η Διοίκηση της Eταιρίας εκτιμά ότι θα ακολουθηθεί η μέχρι τώρα καταγεγραμμένη τάση καθότι το 2012 προβλέπεται να είναι ακόμα μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας με αναπόφευκτες επιπτώσεις στο ΑΕΠ.

Στα πλαίσια αυτά εντείνονται οι προσπάθειες να απορροφηθούν οι αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην εσωτερική αγορά από την αύξηση των εργασιών στις χώρες του Αραβικού κόσμου.

Προς την κατεύθυνση αυτή η Eταιρία έχει παρουσία μέσω των δύο θυγατρικών της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κατάρ, δια των οποίων έχει ήδη καταθέσει σημαντικό αριθμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προσφορών για την ανάληψη ειδικών έργων, η κατακύρωση των οποίων θα διασφαλίσει τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Ομίλου για την επόμενη χρήση.

Ταυτόχρονα η Διοίκηση επιδιώκει τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών και μελετά τον τρόπο και την κατάλληλη χρονική στιγμή για την ενδυνάμωση της καθαρής θέσης του Ομίλου.

Ο Όμιλος συνεχίζει να θεωρεί προτεραιότητα του την χρηματοοικονομική διάρθρωση δίνοντας έμφαση στον έλεγχο των αποθεμάτων, στη διασφάλιση των απαιτήσεων και στην μη περαιτέρω αύξηση του δανεισμού.

Επιπλέον εντός του 2012 θα συνεχισθεί ο αυστηρός έλεγχος τόσο των άμεσων όσο και των έμμεσων δαπανών δίχως να επηρεασθεί το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και προϊόντων.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, η Εταιρία συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, όπου δραστηριοποιείται στη λιανική αγορά (συλλογές «Δια Χειρός», «Schemata», έπιπλα σπιτιού σύγχρονου design στο Zanotta Shop Athens καθώς και τη συλλογή λευκών ειδών Lexington στο δίκτυο πωλήσεων της Εταιρίας στο Golden Hall και στο Notos Home της πλατείας Κοτζιά) και στους τομείς Β2Β επαγγελματικού επίπλου και εξοπλισμού (Steelcase), συστημάτων δόμησης γραφείου (Fantoni) και ειδικών επαγγελματικών έργων (contracts).

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 9 Απριλίου 2010 συνεδρίασή του αποφάσισε την μεταφορά της Εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.5, κριτήριο (1) β) δεδομένου ότι οι ζημίες της χρήσης 1.1.2009 έως 31.12.2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v