Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός: Διευκρινίσεις για έργο στην Πάτρα

Διευκρινίσεις σχετικά με τη δημοπρασία του έργου ”Διευθέτηση – Κάλυψη Χειμάρρου Διακονιάρη” στην Πάτρα, συνολικού προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ, που που διενήργησε η ΕΥΔΕ-ΠΑΘΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε τον Οκτώβριο του 2002, δίνει η εταιρία Μοχλός σε ανακοίνωσή της.

Μοχλός: Διευκρινίσεις για έργο στην Πάτρα
Διευκρινίσεις σχετικά με τη δημοπρασία του έργου ”Διευθέτηση – Κάλυψη Χειμάρρου Διακονιάρη” στην Πάτρα, συνολικού προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ, που που διενήργησε η ΕΥΔΕ-ΠΑΘΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε τον Οκτώβριο του 2002, δίνει η εταιρία Μοχλός σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η Μοχλός αναφέρει ότι μετά την αποδοχή της προσφυγής της εταιρείας ”ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε” από το Σ.τ.Ε. για τη συμμετοχή της στη δημοπρασία, έγινε στις 8 Δεκεμβρίου 2004 η αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της εταιρείας αυτής από την Επιτροπή του Διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, και μετά την ορθή εφαρμογή της ”μαθηματικής μεθόδου”, η οποία ισχύει για όλες τις δημοπρασίες της περιόδου εκείνης και προφανώς και για την συγκεκριμένη, ο διαγωνισμός δεν είναι πλέον ”άγονος” για την ανάδειξη μειοδότη (όπως ήταν χωρίς την αποδοχή της οικονομικής προσφοράς της εταιρείας ”ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε”) και δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθεί η επιτροπή της δημοπρασίας με την αιτιολόγηση προσφορών άλλων εταιρειών, αφού πλέον με τον διαγωνισμό αναδεικνύεται μειοδότης, η εταιρεία ”ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μοχλός, η ηγεσία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε έχει πλέον τη δυνατότητα να προχωρήσει στην ανάθεση του έργου στην εταιρεία, ”όπως άλλωστε έχει γίνει σε όλες τις μεγάλες δημοπρασίες έργων κατά το τελευταίο οκτάμηνο, που διενεργήθηκαν με τη διαδικασία αυτή”.

Ως παραδείγματα, η εταιρία Μοχλός φέρει το τμήμα Γιάννενα – Άραχθος της Εγνατίας Οδού, προϋπολογισμού 192.000.000 ευρώ και ανάδοχο την εταιρία Ευκλείδης, το τμήμα Μέτσοβο – Παναγιά της Εγνατίας Οδού,

προϋπολογισμού 170.000.000 ευρώ και ανάδοχο την εταιρία Άκτωρ.

Ακόμη, αναφέρει την περίπτωση του τμήματος Νυμφόπετρα – Ασπροβάλτα της Εγνατίας Οδού, προϋπολογισμού 160.000.000 ευρώ, με ανάδοχο την J&P – Άβαξ, το τμήμα Ηγουμενίτσα – Ελευθεροχώρι της Εγνατίας Οδού,

προϋπολογισμού 110.000.000 ευρώ με ανάδοχο την Παντεχνική.

Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, η εταιρία Μοχλός αναφέρει ότι οι ανάδοχοι των έργων προέκυψαν απευθείας από τον μαθηματικό τύπο.

Ακόμη, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, μετά από δύο χρόνια καθυστερήσεων από τη διενέργεια της δημοπρασίας, ”θα δώσει άμεση λύση στο χρόνιο και σοβαρότατο πρόβλημα των πλημμύρων που αντιμετωπίζει η Πάτρα, και ταυτόχρονα και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, με την σύνδεση των κεντρικών και νότιων περιοχών της πόλης με την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών, δεδομένου δε, ότι η εταιρεία μας είναι από ετών εγκατεστημένη εκεί, με πλήρη εν ενεργεία μόνιμα εργοτάξια στην περιοχή του έργου, έχει ως εκ τούτου την δυνατότητα άμεσης έναρξης των επειγουσών αντιπλημμυρικών και των άλλων εργασιών του έργου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v