Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Diageo Hellas: Δεν θα αποχωρήσουμε από τη χώρα

«Δεν έχουμε κανένα πλάνο αποχώρησης της εταιρείας από τη χώρα», αναφέρει στο Euro2day η διοίκηση της Diageo Hellas.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Diageo Hellas: Δεν θα αποχωρήσουμε από τη χώρα
«Δεν έχουμε κανένα πλάνο αποχώρησης της εταιρείας από τη χώρα», αναφέρει στο Euro2day η διοίκηση της Diageo Hellas. Υπογραμμίζει δε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να περιορίσει τη διάθεση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Αντίθετα, όπως επισημαίνει, στόχος της εταιρείας είναι να στηρίξει τους εμπορικούς της εταίρους και εάν είναι δυνατόν θα διευρύνει το εμπορικό δίκτυο.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια δημοσιευμάτων που θέλουν την εταιρεία να αποχωρεί από την Ελλάδα, κάτι που διαψεύδεται επισήμως από τη διοίκηση της θυγατρικής της Diageo στην Ελλάδα, οποία σημειώνει ότι "εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουμε αλλάξει τη πολιτική διαχείρισης των διαθέσιμων κεφαλαίων μας. Δεν έχουμε κανένα πλάνο αποχώρησης της εταιρείας από τη χώρα, στην οποία όπως αναφέρουμε και παραπάνω δραστηριοποιούμαστε επιτυχώς εδώ και πολλά".

Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση της εταιρείας, εκτιμάται ότι η επένδυση στα δίκτυα διάθεσης και σε αυτήν την μορφή οικονομική δραστηριότητα μπορεί να δώσει σημαντικές υπεραξίες, ειδικά λόγω της υφής της ελληνικής οικονομίας (τουρισμός κ.τλ.). Επίσης κάτι τέτοιο υποστηρίζουν ότι μπορεί να δώσει θέσεις εργασίας, αλλά και αναπτυξιακή διέξοδο στη χώρα σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Σημειώνεται ότι η Diageo Hellas εδώ και πολλά χρόνια έχει κορυφαία θέση στο χώρο των αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά και της υπέρμετρης αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ, ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών, συμπεριλαμβανομένης και της Diageo Hellas, υπέστη σημαντική μείωση πωλήσεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει τόσο ο κλάδος όσο και η Diageo τις επενδύσεις διαφήμισης και προώθησης. Παρ’ όλα αυτά η Diageo Hellas, παραμένει κερδοφόρα επιχείρηση. Τα προϊόντα της, όπως σημειώνεται από στελέχη της εταιρείας, εξακολουθούν να κατέχουν κορυφαία θέση στη προτίμηση των ελλήνων καταναλωτών και διανέμονται σε χιλιάδες σημεία πώλησης μέσα από ευρύ εμπορικό δίκτυο σε όλη τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο