Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρεί η Hyatt από τη Λάμψα (Μεγάλη Βρετανία)

Την υπογραφή προσυμφώνου με την εταιρία Venture Ability SA για την πώληση του συνόλου των μετοχών 20,1% που κατέχει ο όμιλος Hyatt στην εταιρία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα ανακοίνωσε η Hyatt.

Αποχωρεί η Hyatt από τη Λάμψα (Μεγάλη Βρετανία)
Την υπογραφή προσυμφώνου με την εταιρία Venture Ability SA για την πώληση του συνόλου των μετοχών 20,1% που κατέχει ο όμιλος Hyatt στην εταιρία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα ανακοίνωσε η Hyatt.

Η συμφωνηθείσα τιμή ανέρχεται σε 7,10 ευρώ ανά μετοχή και η πώληση θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2005.

Η εταιρία Λάμψα σε παλαιότερη επιστολή με ημερομηνία 30/4/2004 έχει διευκρινίσει ότι η Venture Ability είναι συμφερόντων (εξ ημισείας) των οικογενειών Αθανασίου και Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή της προς το ΧΑ η Venture Ability SA, μέτοχος με ποσοστό 19,45% του κεφαλαίου της Λάμψα, κάτοχος 4.155.281 μετοχών (κοινών), γνωστοποίησε ότι προτίθεται στο χρονικό διάστημα από 20/12/2004 έως 20/3/2005 να προβεί σε αγορά 5.341.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, ήτοι 25%.

Το Μέλος ΧΑ μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές είναι η Εθνική Χρηματιστηριακή.

Σύμφωνα με το μετοχολόγιο της 20ής Δεκεμβρίου 2004, η μετοχική σύνθεση της Λάμψα έχει ως εξής: Η εταιρία Hyatt κατέχει ποσοστό 20,1%, η Venture Ability SA ποσοστό 19,300% και ο κ. Μπέλλος Σπυρίδων εμφανίζεται να κατέχει ποσοστό κάτω του 5%.

Αναλυτικότερα έγινε γνωστό ότι το ποσοστό 20,1% που θα διαθέσει η Hyatt στη Venture Ability SA στο χρονικό διάστημα από 23/12/2004 έως 31/1/2005 είναι κατανεμημένο στις εξής εταιρίες: Hyatt Regency (6,53%), Stellar Investments Corporation (3,13%), Millennium Pionner (3,60%) και Vanessa Investments Corporation (6,85%).

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Hyatt, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την πώληση αυτή δεδομένου ότι η εισροή σημαντικών κεφαλαίων και επί πλέον ρευστότητας, μαζί με τα ήδη σημαντικότατα ταμειακά πλεονάσματα, θα επιτρέψουν στην εταιρία να επικεντρωθεί και να αναπτυχθεί ταχύτερα στον κύριο τομέα της δραστηριότητάς της που είναι η ιδιοκτησία και διαχείριση καζίνων.

Επίσης, αναφέρεται πως το δ.σ. είναι ευτυχές, αφενός μεν διότι εντός ολίγου χρόνο προέβη στην επιτυχημένη ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετανίας και έτσι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η εταιρία Λάμψα θα είναι κερδοφόρος, αφετέρου δε εκχωρεί τον έλεγχο της εταιρίας σε εγνωσμένης αξίας και οικονομικών δυνατοτήτων επιχειρηματικό όμιλο που εγγυάται το μέλλον της εταιρίας Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v