Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Αναβλήθηκε η απόφαση για reverse split

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Lavipharm με συνένωση μετοχών (reverse split), όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη στο ΧΑ.

Lavipharm: Αναβλήθηκε η απόφαση για reverse split
Αναβλήθηκε η συζήτηση για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Lavipharm με συνένωση μετοχών (reverse split) καθώς και η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Lavipharm

Επιπλέον, κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θανάσης Λαβίδας, αναφερόμενος στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τόνισε: «Το 2011, στόχος της Διοίκησης της Lavipharm ήταν η προσαρμογή στις νέες, συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με μείωση του λειτουργικού κόστους κι αύξηση της παραγωγικότητας.

Στην ελληνική αγορά, ο στόχος μας παρέμεινε η διατήρηση των μεριδίων που ήδη κατέχουμε, αλλά και η στοχευμένη είσοδός μας σε νέες θεραπευτικές κατηγορίες, ενώ στο εξωτερικό, η επέκταση της παρουσίας μας στη διεθνή αγορά».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Πιο συγκεκριμένα, τη χρονιά που πέρασε, μειώσαμε σημαντικά τις δαπάνες μας και, παρά τις υπάρχουσες χρηματοοικονομικές και επιχειρηματικές συνθήκες, που δεν διευκόλυναν την ανάπτυξη, η εξαγωγική δραστηριότητα της Εταιρείας, που αφορά προϊόντα παραγόμενα στις ίδιες παραγωγικές εγκαταστάσεις της, παρουσίασε αύξηση πωλήσεων σε τεμάχια ύψους 6%».

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ανέφερε ότι η υφιστάμενη συνεργασία της εταιρείας στην Ελλάδα με τον ηγέτη της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, τη Pfizer, επεκτείνεται και στο εξωτερικό.

Η Pfizer αποτελεί τον κυριότερο διανομέα για το διαδερμικό σύστημα φεντανύλης για τον χρόνιο και ισχυρό πόνο σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ανατολής. Το προϊόν κυκλοφορεί ήδη στη Γερμανία, διεκδικώντας σημαντικό μερίδιο αγοράς με τρεις διαφορετικούς διανομείς, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εξαγωγές στη Δανία, τη Σουηδία, την Αυστρία και την Ταϋλάνδη.

Αλλά και το διαδερμικό σύστημα νιτρογλυκερίνης για τη στηθάγχη, που συμπλήρωσε 17 χρόνια διεθνούς παρουσίας, αύξησε τις πωλήσεις του σε όγκο κατά 9,2%, επιβεβαιώνοντας την τεχνολογική του υπεροχή. «Είμαστε περήφανοι που διαπιστώνουμε την αναγνώριση της εξειδίκευσής μας στον τομέα των διαδερμικών συστημάτων από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες», συμπλήρωσε ο κ. Λαβίδας, «οι οποίες εμπιστεύονται τα δύο προϊόντα μας και τα διακινούν σε σημαντικές αγορές».

Σημαντική ανάπτυξη πωλήσεων παρουσίασε και η δερμοκαλλυντική μάρκα του Ομίλου, Castalia. To 2011, οι εξαγωγές των προϊόντων αυξήθηκαν κατά 43% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ήδη το Α’ τρίμηνο του 2012 παρουσιάζει ανάπτυξη της τάξης του 61% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Με διεθνή παρουσία σε 13 χώρες, η Castalia χαίρει ευρείας αποδοχής και εμπιστοσύνης σε θέματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Στην Ελλάδα, σημαντική αύξηση πωλήσεων σημείωσαν τα προϊόντα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (για την άνοια, την σχιζοφρένεια, την κατάθλιψη) ενώ άνοδο κατά 4% σε τεμάχια παρουσίασε και το διαδερμικό σύστημα φεντανύλης. Στο χώρο των υπηρεσιών φαρμακείου, η Pharma PLUS παρουσίασε διψήφια αύξηση πωλήσεων, που οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη του προμηθευτικού κέντρου παραφαρμάκου.

Στην κατηγορία της εφοδιαστικής αλυσίδας, η LAS ήρθε άμεσα αντιμέτωπη με τις απότομες μεταβολές στο φαρμακευτικό σκηνικό. Λαμβάνοντας δραστικά μέτρα, συρρίκνωσε τα λειτουργικά της έξοδα κατά 18%, ενώ προχώρησε σε αναδιάρθρωση του πελατολογίου της.

Παρόλα τα άμεσα μέτρα, οι συνθήκες της αγοράς των φαρμακαποθηκών οδήγησαν σε σημαντικά προβλήματα είσπραξης των οφειλών και σε πτώση των πωλήσεων, που γίνεται εμφανής τους τελευταίους μήνες του 2011 και το 2012, επηρεάζοντας κατ’επέκταση σημαντικά τον Κύκλο Εργασιών του Ομίλου.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία του 2011, ο κ. Γιάννης Αλεξιάδης, o Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου, παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό, καθώς και τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου του 2012. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, δόθηκε έμφαση στην πολιτική μείωσης των εξόδων και των λειτουργικών δαπανών.

Όσον αφορά το Α’ Τρίμηνο του 2012, παρουσιάστηκε η σημαντική επίδραση επί των πωλήσεων, που ήταν αποτέλεσμα των κραδασμών και ανατροπών που υπέστη ο κλάδος των φαρμακαποθηκών, ενώ τονίστηκε η συνέχιση της πολιτικής μείωσης των λειτουργικών δαπανών με ταυτόχρονη εντατικοποίηση της ανάπτυξης της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Lavipharm ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση και έγκριση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, εκτός από τα θέματα που αφορούν την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Εταιρείας με συνένωση μετοχών (reverse split), τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών καθώς και την πρόταση για την τροποποίηση του άρθρου 5 (Μετοχικό Κεφάλαιο) του Καταστατικού της Εταιρείας λόγω έλλειψης της απαιτούμενης αυξημένης απαρτίας.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στην Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας την Παρασκευή, 29 Ιουνίου στις 10:00 πμ. Αναλυτικότερα, οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΧΑ και της Εταιρείας (www.lavipharm.com).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v