Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Γκρίσιν: Πτωτική αναθεώρηση προβλέψεων

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη του 2004 προχώρησε η διοίκηση της Alpha Γκρίσιν και προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα μειωθεί κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, με τα μερικά αποτελέσματα να μειώνονται κατά 43% και τα κέρδη προ φόρων να παρουσιάζουν 49% υστέρηση, ενώ κάμψη 44% προβλέπεται για τα κέρδη μετά φόρων.

Alpha Γκρίσιν: Πτωτική αναθεώρηση προβλέψεων
Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη του 2004 προχώρησε με ανακοίνωσή της η εταιρία Alpha Γκρίσιν.

Ειδικότερα και όσον αφορά στον κύκλο εργασιών, η διοίκηση εκτιμά πως θα παρουσιάσει κάμψη 7% διαμορφούμενος στα 8,2 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 8,83 εκατ. ευρώ το 2003.

Τα μερικά αποτελέσματα αναμένεται να μειωθούν κατά 43%, στις 650 χιλιάδες ευρώ, από 1,14 εκατ. ευρώ της περασμένης χρήσης, τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να μειωθούν κατά 49% και να κατέλθουν στις 600 χιλιάδες ευρώ, συγκριτικά με 1,17 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη μετά φόρων αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 44%, στις 390 χιλιάδες ευρώ, από 1,17 εκατ. ευρώ του 2003.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η υστέρηση των πωλήσεων σε σχέση με τις προβλεπόμενες οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μη πραγματοποίηση των αναμενόμενων επενδύσεων σε υψηλή τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες, εν όψει των απαιτήσεων των Ολυμπιακών Αγώνων και της ψηφιακής σύγκλισης της χώρας μέσω προγραμμάτων όπως η Κοινωνία της Πληροφορίας.

Επίσης οφείλεται στη μείωση της αξίας πώλησης των πωλούμενων προϊόντων της εταιρείας, ενώ ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ οι πωλούμενες ποσότητες αυξήθηκαν κατά 68% και το μικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε, ο κύκλος εργασιών αναμένεται μειωμένος, όπως αναφέρθηκε, κατά 7%.

Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας δεν ακολούθησαν την πτωτική πορεία των πωλήσεων γιατί αφορούσαν σε ανελαστικές δαπάνες εισαγωγής στο χρηματιστήριο και επενδύσεις σε νέο προσωπικό και υποδομή δικτύου τεχνικής υποστήριξης, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της Alpha Γκρίσιν.

Συμπληρώνει δε, πως αντιθέτως ακολούθησαν ανοδική πορεία, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης της εκτιμηθείσας αύξησης σε έξοδα διαφήμισης και προβολής (εν όψει και της εισαγωγής στο Χ.Α.), ανθρώπινου δυναμικού (ενίσχυση τμήματος πωλήσεων, τεχνικής υποστήριξης, γενικότερη αναδιάρθρωση τμημάτων), εξόδων βελτιώσεων του καινούργιου, ενοικιαζόμενου αποθηκευτικού χώρου, καθώς και εξόδων οργάνωσης της θυγατρικής στη Βουλγαρία (επαγγελματικά ταξίδια, παρουσιάσεις σε υποψήφιους πελάτες - συνεργάτες).

Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και η αναδιάρθρωση των τμημάτων πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης θα αποφέρει καρπούς εντός του 2005.

Παράλληλα, το άνοιγμα της εταιρείας στο εξωτερικό, με τη θυγατρική της στη Βουλγαρία, σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά με εξαιρετικές προοπτικές για επενδύσεις σε υψηλή τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες, θα σηματοδοτήσει μια καινούργια αναπτυξιακή πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v