Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Άνοδο επιδόσεων βλέπει το 2012

Συνέχιση της ανοδικής πορείας του πρώτου τριμήνου, τόσο κατά το δεύτερο τρίμηνο, όσο και κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας χρήσης προέβλεψε η διοίκηση της Space Hellas στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής Γ.Σ. των μετόχων της.

Space Hellas: Άνοδο επιδόσεων βλέπει το 2012
Συνέχιση της ανοδικής πορείας του πρώτου τριμήνου, τόσο κατά το δεύτερο τρίμηνο, όσο και κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας χρήσης προέβλεψε η διοίκηση της Space Hellas στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

«Η τάση δεν άλλαξε στο β΄ τρίμηνο και μάλλον δεν θα μεταβληθεί μέχρι το τέλος της χρήσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης εταιρείας κ. Γιάννης Δουλαβέρης, ο οποίος συμπλήρωσε πως το υπάρχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβάσεων επιτρέπει έναν αρκετά ικανοποιητικό κύκλο εργασιών μέχρι και το τέλος του 2013.

Ο γενικός διευθυντής της Space Hellas κ. Γ. Λαγογιάννης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία καταφέρνει να αμύνεται αποτελεσματικά απέναντι στην κρίση (διαφοροποίηση εργασιών, έμφαση σε περισσότερες αγορές, πάνω από το 50% του κύκλου εργασιών αποτελούν οι υπηρεσίες, επιτυχής οικονομική διαχείριση κ.λπ.), καθώς και στις θετικές προοπτικές που διανοίγονται μεσομακροπρόθεσμα στις αγορές που δραστηριοποιείται η εισηγμένη (δίκτυα, πληροφορική, ασφάλεια, μεγάλα έργα).

Ειδικότερα, στο κομμάτι των μεγάλων έργων, η Space Hellas διεκδικεί με αξιώσεις έργα ύψους 17 εκατ. ευρώ (Ελλάδα-Κύπρος), ενώ παράλληλα προετοιμάζει το έδαφος για την ανάληψη σημαντικών συμβάσεων και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Σε ότι αφορά τα έργα του Δημοσίου, ο κ. Λαγογιάννης σημείωσε πως «δεν θα κυνηγήσουν ότι κινείται», αλλά θα επικεντρωθούν σε έργα που έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και συνεπάγονται εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Από το ΕΣΠΑ, το σημαντικότερο κομμάτι του αφορά μέρη του «Σύζευξις», όπου αν όλα πάνε καλά οι προκηρύξεις θα γίνουν κάπου στα τέλη του έτους και οι πρώτες τιμολογήσεις μέσα στο 2014.

Εξαγορά εταιρείας

Η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την εξαγορά της εταιρείας Space Τεχνική Κατασκευαστική, ιδιοκτησίας των βασικών μετόχων της εισηγμένης. Το τίμημα της εξαγοράς είναι οριακό (22 χιλ. ευρώ), αλλά επιπλέον αναλαμβάνονται τραπεζικές υποχρεώσεις 6,9 εκατ. ευρώ.

Η Space Τεχνική Κατασκευαστική είναι κάτοχος των εγκαταστάσεων που στεγάζει σήμερα τις δραστηριότητες της εισηγμένης σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη και επίσης ένα άλλο τμήμα της ακίνητης περιουσίας της ενοικιάζεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η αξία των ακινήτων της Space Τεχνική Κατασκευαστική εκτιμήθηκε στα 8 εκατ. ευρώ και η εξοικονόμηση ενοικίων θα υπερβαίνει τις 400 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Τέλος, η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v