Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ:Έμφαση στο εξωτερικό,«ψαλίδι» στο εσωτερικό

Την πολιτική μείωσηw του λειτουργικού κόστους, αύξησης των εξαγωγών και περαιτέρω ανάπτυξης των θυγατρικών της σε Βουλγαρία και Ρουμανία, συνεχίζει να ακολουθεί και κατά την τρέχουσα χρήση ο όμιλος ΣΙΔΜΑ.

ΣΙΔΜΑ:Έμφαση στο εξωτερικό,«ψαλίδι» στο εσωτερικό
Την πολιτική μείωσηw του λειτουργικού κόστους, αύξησης των εξαγωγών και περαιτέρω ανάπτυξης των θυγατρικών της σε Βουλγαρία και Ρουμανία, συνεχίζει να ακολουθεί και κατά την τρέχουσα χρήση ο όμιλος ΣΙΔΜΑ (Σιδηρεμπορική Μακεδονίας).

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ, το 2011 γύρω στο 33% των πωλήσεων του ομίλου κατευθύνθηκε στο εξωτερικό, είτε μέσα από εξαγωγές, είτε από τις πωλήσεις των θυγατρικών σε Βουλγαρία και Ρουμανία, μετά από μια προσπάθεια εξωστρέφειας που έχει αρχίσει από το 2005.

Το ποσοστό αυτό μάλιστα αναμένεται φέτος να αυξηθεί περαιτέρω, με τη μητρική εταιρεία να καταβάλει προσπάθειες για αύξηση του όγκου των πωλήσεων προς χώρες όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία, το Κόσσοβο, με στόχο αύξηση της τάξεως του 25%.

Στο εξωτερικό επίσης είχαμε επίσης τη δημιουργία υποκαταστήματος στην Τιμισοάρα Ρουμανίας, με σκοπό την αύξηση των λιανικών πωλήσεων. Σε περίπτωση που το εγχείρημα αποδειχτεί επιτυχές, τότε είναι πολύ πιθανό να επιχειρηθεί και το άνοιγμα και άλλων υποκαταστημάτων στη χώρα.

Στο εσωτερικό μέτωπο τώρα, η μείωση της ζήτησης συνεχίζεται και φέτος και σύμφωνα με τον κ. Μπεναρδούτ «οι συνεχείς περικοπές του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, η αδυναμία πληρωμών του δημοσίου, καθώς και η βαριά φορολόγηση των ακινήτων έχουν παγώσει την οικοδομική δραστηριότητα σε τέτοιο βαθμό, που η αγορά προϊόντων χάλυβα έχει μειωθεί στα επίπεδα της δεκαετίας του 1990», για να καταλήξει: «στην Ελλάδα δεν βλέπουμε άμεση ανάσχεση της πτωτικής τάσης στην οικοδομική δραστηριότητα και η προσδοκώμενη επανεκκίνηση κάθε μορφής επενδύσεων δεν είναι ορατή προς το παρόν».

Στο μέτωπο των εξόδων, ο όμιλος μείωσε το 2011 τα γενικά βιομηχανικά έξοδα κατά 7% και τα έξοδα διοίκησης-διάθεσης κατά 10%. Η πτωτική πορεία και των δύο αυτών κατηγοριών δαπανών συνεχίζεται και φέτος.

Τέλος, τον Ιούνιο του 2012 ολοκληρώθηκε η κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 900 KW στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα από τη λειτουργία του σταθμού αυτού για το δεύτερο εξάμηνο του 2012 εκτιμώνται περίπου στα 250 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v