Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Στο 1 εκατ. τα κέρδη στο εξάμηνο

Στο 1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά φόρων της Ανδρομέδας στο α' εξάμηνο του 2012 έναντι ζημιών 3,64 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ανδρομέδα: Στο 1 εκατ. τα κέρδη στο εξάμηνο
Στο 1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά φόρων της Ανδρομέδας στο α' εξάμηνο του 2012 έναντι ζημιών 3,64 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Αναλυτικά, η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2012, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Η αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία που ώθησε τα κυριότερα διεθνή χρηματιστήρια σε ένα καλό ξεκίνημα κατά το α΄ τρίμηνο του 2012, με τη συνέχιση της ρευστότητας που πρόσφερε η Ε.Κ.Τ., τα θετικά μηνύματα για την οικονομία των Η.Π.Α. και τη βελτίωση της αγοράς εργασίας, έδωσε τη θέση της στον προβληματισμό από τα μέσα του δευτέρου τριμήνου, με άνοδο των διακυμάνσεων και αναζήτηση ασφαλών επενδυτικών καταφυγίων.

Ειδικά στην Ελλάδα και παρά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, η προεκλογική ανησυχία οδήγησε το Γενικό Δείκτη του Χ.Α. κάτω από τις 500 μονάδες, σε επίπεδο δηλαδή που βρισκόταν πριν από 20 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτών των συνθηκών, τα αποτελέσματα της Εταιρίας κατά το πρώτο εξάμηνο εξελίχθηκαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα, στο τέλος του εξαμήνου η ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ παρουσίασε κέρδη, μετά από φόρους ύψους 1,00 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 3,64 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Το ενεργητικό της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ στο τέλος του εξαμήνου ανήλθε σε € 4,67 εκατ. αυξημένο κατά 27,27% από την αρχή της χρήσης, ενώ το χαρτοφυλάκιο της σε τρέχουσες τιμές, περιλαμβανομένων και των ιδίων μετοχών, ήταν επενδεδυμένο κατά περίπου 76,02% σε μετοχές στο εσωτερικό, κατά 3,96% σε ομόλογα, κατά 11,46% σε αμοιβαία κεφάλαια, και κατά 8,56% σε διαθέσιμα.

Οι αποδόσεις των εταιριών του κλάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, κυμάνθηκαν από –3,46% έως +27,27%. Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην ίδια περίοδο, είχε απόδοση –10,18%.

Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρίας ανήλθαν συνολικά σε 1,65 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται από κέρδη από αγοραπωλησίες χρεογράφων, ποσού 1,57 εκατ. ευρώ και κέρδη από προσόδους χαρτοφυλακίου, ποσού 0,08 εκατ. ευρώ περίπου.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρίας στο τέλος του εξαμήνου ανήλθε σε € 0,174 και η χρηματιστηριακή τιμή της σε € 0,173 διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount –0,51%. Ο κλάδος παρουσίασε επίσης discount από –50,00% έως –0,51%, με το μεσοσταθμικό να διαμορφώνεται σε –38,99%.

Η γεωγραφική κατανομή του χαρτοφυλακίου της Εταιρίας στο τέλος του εξαμήνου, διαμορφώθηκε κατά περίπου 90,82% στην Ελλάδα, 7,65% σε χώρες της ζώνης του ευρώ (εκτός Ελλάδας), και 1,53% στις ΗΠΑ.

Τέλος, οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρίας, κατά τη λήξη του πρώτου εξαμήνου, ήταν στις εταιρίες Inform Π. Λυκος, Πλαστικά Θράκης, S&B, Frigoglass, ΕΛΒΕ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, Motor Oil, ΟΛΠ, ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ., και ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v