Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Δεν εγκρίθηκαν τα θέματα της ΓΣ

Δεν εγκρίθηκαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Α' Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης
της Lavipharm στις 27/7, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Lavipharm: Δεν εγκρίθηκαν τα θέματα της ΓΣ
Δεν εγκρίθηκαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Α' Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης
της Lavipharm στις 27/7, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Αναλυτικά στην συνεδρίαση της Μετ’ Αναβολής Α’ Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων που πραγματοποιήθηκε την 27.07.2012, στην οποία παραστάθηκαν 8 Μέτοχοι, εκπροσωπούντες ποσοστό 56,19% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, δεν εγκρίθηκαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Α’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της 12ης Ιουνίου 2012, ήτοι τα θέματα

*5ο (Αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Εταιρείας από €1,00 σε €2,50 με συνένωση μετοχών (reverse split),
 
*6ο(Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά €44.951.306,40 με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από €2,50 σε €0,30 με τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού),
 
*7ο (Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας έως το ποσό των €16.000.000 με καταβολή μετρητών) και 8ο(Τροποποίηση του άρθρου 5 (Μετοχικό Κεφάλαιο) του Καταστατικού της Εταιρείας).

Επιπλέον, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lavipharm, κ. Θανάσης Λαβίδας, αναφέρθηκε στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν στις κεφαλαιαγορές και τη χώρα μας εν γένει, οι οποίες όχι μόνον δεν έχουν βελτιωθεί, αντίθετα έχουν σημαντικά επιδεινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
 
Οι διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας, η έλλειψη σταθερότητας στο επιχειρηματικό περιβάλλον που αποθαρρύνει την προσέλκυση επενδύσεων, η πτώση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η άνοδος της ανεργίας και η διάχυτη κρίση ρευστότητας, κατά κοινή ομολογία, δεν συνηγορούν για την ενίσχυση των κεφαλαίων της Εταιρείας στην παρούσα φάση μέσω του χρηματιστηρίου, όπου συνεχίζεται να καταγράφονται σημαντικές απώλειες.

Άλλωστε, όπως ενημέρωσε τους κ.κ. Μετόχους, η Διοίκηση της Εταιρείας ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία την αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του υφιστάμενου ομολογιακού δανείου ύψους €8,5 εκατ., το οποίο έληγε στο τέλος του 2012.

Συγκεκριμένα, επετεύχθη παράταση της διάρκειας του δανείου για 5 ακόμα χρόνια καθιστώντας το από βραχυπρόθεσμο σε μακροπρόθεσμο, ενώ μετατράπηκε σε κοινό ομολογιακό από μετατρέψιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων αποφάσισε να μην εγκρίνει την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών καθώς και τα λοιπά, συνδεόμενα με αυτή, θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο κ. Λαβίδας, κατά τη διάρκεια της Ά Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, επανέλαβε τη δέσμευση της Διοίκησης για την περαιτέρω μείωση των δαπανών και την αύξηση της παραγωγικότητας, την ενίσχυση των πωλήσεων εντός και εκτός Ελλάδας, διεκδικώντας σημαντικά μερίδια αγοράς και ανοίγοντας νέες αγορές διεθνώς για τα προϊόντα της Lavipharm.

Η Lavipharm είναι ένας ολοκληρωμένος Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v