Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Στα 3,6 εκατ. ευρώ οι ζημίες στο εξάμηνο

Σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές και ρευστό οικονομικό περιβάλλον, ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ συνεχίζει να επενδύει σε κλάδους και συνεργασίες, όπου αναμένει να αποκομίσει σημαντική προστιθέμενη αξία τα επόμενα έτη.

ΕΛΓΕΚΑ: Στα 3,6 εκατ. ευρώ οι ζημίες στο εξάμηνο
Σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές και ρευστό οικονομικό περιβάλλον, ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ συνεχίζει να επενδύει σε κλάδους και συνεργασίες, όπου αναμένει να αποκομίσει σημαντική προστιθέμενη αξία τα επόμενα έτη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι υπηρεσίες logistics, η δραστηριοποίηση στην αγορά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (private label), καθώς και η συνεργασία με τον Όμιλο της Cosco αποτελούν τους βασικούς άξονες ανάπτυξης για τον Όμιλο παρά το καθεστώς κρίσης, συνεισφέροντας σημαντικά τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας.

Παράλληλα με τις αναπτυξιακές ενέργειες, ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ αναπροσαρμόζει συνεχώς την κοστολογική του βάση προκειμένου να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα, έχοντας επιτύχει μείωση του λειτουργικού του κόστους κατά 10% για το τρέχον εξάμηνο. Επιπλέον, η πραγματοποίηση θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών (5,3 εκατ. ευρώ), του επέτρεψε να περιορίσει τις δανειακές του υποχρεώσεις κατά 5,9 εκατ. ευρώ (μεταβολή 30.06.2012 σε σχέση με την 31.12.2011).

Εντούτοις, η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της εγχώριας αγοράς είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των συνολικών πωλήσεων του Ομίλου και του αντίστοιχου μικτού κέρδους, τα οποία σε συνδυασμό με τη συνεχή αύξηση του κόστους χρήματος και την αρνητική επιρροή από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, είχαν ως τελική συνέπεια την εμφάνιση ζημιών.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 167,5 εκατ. ευρώ, έναντι 176,7 εκατ. ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο του 2011, μειωμένος κατά 5,2%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 4,1 εκατ. ευρώ έναντι 5,4 εκατ. ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο του 2011, ενώ οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 3,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,3 εκατ. ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο.

Οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 3,6 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2012 από ζημίες 1,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v