Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουτάρης: Mε 100% στη Μπουτάρη Οινοποιητική

Τον έλεγχο του 100% της θυγατρικής της Μπουτάρη Οινοποιητική, απέκτησε η Ι. Μπουτάρης & Υιος Holding, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αγορά του 25,97% του μετοχικού κεφαλαίου από την ομάδα των θεσμικών επενδυτών με κεντρικό διαχειριστή την εταιρία venture capital Global Finance.

Μπουτάρης: Mε 100% στη Μπουτάρη Οινοποιητική
Τον έλεγχο του 100% της θυγατρικής της Μπουτάρη Οινοποιητική, απέκτησε η Ι. Μπουτάρης & Υιος Holding, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αγορά του 25,97% του μετοχικού κεφαλαίου από την ομάδα των θεσμικών επενδυτών με κεντρικό διαχειριστή την εταιρία venture capital Global Finance που από το 1999 συμμετείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο της Μπουτάρη Οινοποιητική.

Το συνολικό τίμημα της συγκεκριμένης εξαγοράς ανέρχεται σε 9,16 εκ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Μπουτάρη Οινοποιητική δραστηριοποιείται εδώ και 125 χρόνια στο χώρο του εμφιαλωμένου κρασιού και κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα εξάγει τα προϊόντα της σε 40 χώρες. Ο κύκλος εργασιών της Μπουτάρη Οινοποιητική για το 2004 ανήλθε σε 32,7 εκ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, της Ι. Μπουτάρης & Υιος Holding A.E., κος Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης, δήλωσε ότι:

”Η επαναπόκτηση του συνόλου των μετοχών της ιστορικής εταιρείας Μπουτάρη Οινοποιητική αποδεικνύει την πίστη μας στις δυνατότητες & προοπτικές της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο Η κατοχή του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Μπουτάρη Οινοποιητική Α.Ε. θα μας δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε με μεγαλύτερη ευελιξία τα επιχειρηματικά μας σχέδια που προβλέπουν ανάπτυξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η συμφωνία αυτή ολοκληρώνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των συμμετοχών της Ι. Μπουτάρης & Υιος Holding που είχε ως στόχους: την δημιουργία καλύτερων προοπτικών ανάπτυξης για τις συνδεδεμένες (Μπουτάρη Οινοποιητική Α.Ε. & Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε.) και την βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών της εισηγμένης Ι. Μπουτάρης & Υιος Holding.

Τέλος, και με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς, θα ήθελα να επισημάνω την ουσιαστική και πολύτιμη συμβολή της Global Finance στην πορεία και της Μπουτάρη Οινοποιητική αλλά και της Μύθος Ζυθοποιία τα τελευταία χρόνια.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v