Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚΕ: Υποχώρηση 40,3% των κερδών στο α΄ τρίμηνο

Μείωση παρουσιάζουν τα οικονομικά μεγέθη της ΓΕΚΕ για το α΄τρίμηνο του 2002, με τα κέρδη προ φόρων να σημειώνουν καμψη κατά 40,3% και τις πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 1,5 εκατ. ευρώ από 1,6 εκατ. πέρυσι, σημειώνοντας μείωση κατά 3,60%.

ΓΕΚΕ: Υποχώρηση 40,3% των κερδών στο α΄ τρίμηνο
Σημαντική μείωση παρουσιάζουν τα μεγέθη της εισηγμένης ξενοδοχειακής επιχείρησης ΓΕΚΕ, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου President, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2002, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ειδικότερα, τόσο ο τζίρος της εταιρίας, όσο και τα κέρδη σημείωσαν σημαντική μείωση, ενώ μεγαλύτερη ήταν εκείνη των κερδών.

Σύμφωνα με την δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση της εταιρίας, τα κέρδη προ φόρων για την συγκεκριμένη περίοδο διαμορφώθηκαν στα 503.868 ευρώ, έναντι 840.160 ευρώ που ήταν το α΄τρίμηνο του 2001, σημειώνοντας κάμψη κατά 40,3%. Αντίστοιχα μείωση κατά 3,60% σημείωσαν και οι πωλήσεις της εταιρίας, οι οποίες σε απόλυτα μεγέθη διαμορφώθηκαν στα 1,5 εκ. ευρώ από 1,6 εκ. ευρώ που ήταν την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2001.

Η εταιρία, δημοσιεύει σε ειδικό ένθετο και με την λεζάντα ”Πρόσθετα Στοιχεία” τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή μετά από φόρους με βάση τα στοιχεία του τριμήνου προς ορθόν υπολογισμόν του P/E όπως τονίζει, ενώ σημειώνεται, ότι το σύνολο των υποχρεώσεων της στο τρίμηνο ανέρχεται σε 4,4 εκ. ευρώ, από 3,7 εκ. ευρώ πέρυσι, αυξημένο κατά 18,34%.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πίνακα διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων η εταιρία, υλοποιεί το πρόγραμμα ανακαίνισης του υφιστάμενου ξενοδοχείου της, δεν έχει όμως προχωρήσει στην εξαγορά ή την ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας, επένδυση η οποία εκκρεμεί και κανένας λόγος δεν έχει γίνει επ’ αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v