Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 1,56 εκ. για την Ανδρομέδα στο 9μηνο

Στο τέλος του εννεαμήνου του 2012 η Alpha Trust Ανδρομέδα παρουσίασε κέρδη, μετά από φόρους ύψους 1,56 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 11,40 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι δέκα μεγαλύτερες θέσεις.

Κέρδη 1,56 εκ. για την Ανδρομέδα στο 9μηνο
Στο τέλος του εννεαμήνου του 2012 η Alpha Trust Ανδρομέδα παρουσίασε κέρδη, μετά από φόρους ύψους 1,56 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 11,40 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ενεργητικό της Ανδρομέδα στο τέλος του εννεαμήνου ανήλθε σε € 5,23 εκατ. αυξημένο κατά 42,62% από την αρχή της χρήσης, ενώ ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην ίδια περίοδο, είχε απόδοση 8,63%. Το χαρτοφυλάκιό της σε τρέχουσες τιμές, περιλαμβανομένων και των ιδίων μετοχών, ήταν επενδεδυμένο κατά περίπου 91,81% σε μετοχές στο εσωτερικό, κατά 4,01% σε ομόλογα και κατά 4,18% σε διαθέσιμα.

Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρίας ανήλθαν συνολικά σε 2,51 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται από κέρδη από αγοραπωλησίες χρεογράφων, ποσού 2,41 εκατ. ευρώ και κέρδη από προσόδους χαρτοφυλακίου, ποσού 0,10 εκατ. ευρώ περίπου.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρίας στο τέλος του εννεαμήνου ανήλθε σε € 19,48 και η χρηματιστηριακή τιμή της σε € 17,70 διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount –9,14%.

Το σύνολο του χαρτοφυλακίου της εταιρίας στο τέλος του εννεαμήνου ήταν επενδεδυμένο κατά 100% στην Ελλάδα.

Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρίας, κατά τη λήξη του πρώτου εννεαμήνου, ήταν στις εταιρίες Πλαστικά Θράκης, Inform Π. Λυκος, S&B, Frigoglass, ΟΤΕ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, Motor Oil, ΕΛΒΕ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS και REDS.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η νέα διοίκηση της Ανδρομέδας, η οποία ανέλαβε στις 19/07/12 με απόφαση της Α΄ Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 10/7/12, έκρινε ότι η Ελληνική αγορά παρουσιάζει μοναδικές ευκαιρίες και λογικά θα υπεραποδόσει σε ορίζοντα 3 έως 5 ετών και εφόσον ο Ελληνικός λαός αποφασίσει ότι δεν αξίζει να αυτοκτονήσει όπως έκανε το 1922 και το 1945.

Ως εκ τούτου όλα τα διαθέσιμα της εταιρίας επενδύθηκαν σε ελληνικές μετοχές και κατά δεύτερο λόγο σε ελληνικά εταιρικά ομόλογα. Διατηρούμε μετρητά μόνο για να πληρώνουμε το νοίκι και το ρεύμα. Μετά τον ορισμό κυβέρνησης τον Ιούνιο, και την συνεπακόλουθη νευρικότητα των επενδυτών οι οποίοι είχαν βασανιστεί ανηλεώς τα τελευταία τρία χρόνια, η αγορά άρχισε να ξυπνάει στο προφανές.

Οι αποδόσεις που πέτυχε το χαρτοφυλάκιο στο τρίμηνο ήρθαν να προστεθούν στις καλές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου και μπορούμε, αν και είναι νωρίς για πανηγυρισμούς, να καμαρώνουμε για μια απόδοση 12,06% στο τρίμηνο και 42,62% από την αρχή του έτους η οποία ικανοποιεί τη Διοίκηση. Μπροστά μας έχουμε τόσους κινδύνους όσες και ευκαιρίες. Ελπίζουμε για το καλύτερο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v