Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Σθεναρή άμυνα κόντρα στην κρίση

Βελτίωση οικονομικών επιδόσεων αναμένεται να σημειώσει φέτος η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Space Hellas, συνεχίζοντας και το δεύτερο μισό του 2012 την πορεία του πρώτου φετινού εξαμήνου.

Space Hellas: Σθεναρή άμυνα κόντρα στην κρίση
Βελτίωση οικονομικών επιδόσεων αναμένεται να σημειώσει φέτος η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Space Hellas, συνεχίζοντας και κατά το δεύτερο μισό του 2012 την πορεία του πρώτου φετινού εξαμήνου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο κύκλος εργασιών του 2012 θα κυμανθεί γύρω ή και πάνω από τα 45 εκατ. ευρώ, με ανοδικό EBITDA και αυξημένη κερδοφορία σε προ φόρων επίπεδο, Σε ότι αφορά τις ταμειακές ροές, οι αναμενόμενες εισπράξεις απαιτήσεων μέσα στους επόμενους μήνες εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές. Να σημειωθεί η απόφαση της εταιρείας (τακτική γενική συνέλευση) να εξαγοράσει κτίριο που στεγάζει τις λειτουργικές της δραστηριότητες.

Η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας κλιμακώνει τις προσπάθειες δραστηριοποίησής της στο εξωτερικό, έχοντας ως στόχο την ανάληψη έργων στα οποία διαθέτει εξειδίκευση και συγκριτικό πλεονέκτημα. «Δεν προτιθέμεθα να κάνουμε ανοίγματα που θα θέσουν την εταιρεία σε κίνδυνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης κ. Γιάννης Δουλαβέρης, ο οποίος επίσης επεσήμανε και τις άριστες σχέσεις του ομίλου με τις πιστώτριες τράπεζες.

Σε ότι αφορά το επόμενο έτος, οι προβλέψεις δεν μπορούν να είναι ασφαλείς, ωστόσο τα μέχρι σήμερα δεδομένα προμηνύουν:

• Μια πιθανή ύφεση στο κομμάτι των δημόσιων έργων κατά το πρώτο μισό του έτους, καθώς ορισμένα τρέχοντα έργα θα ολοκληρωθούν και δεν θα έχουν προφτάσει να αναληφθούν νέα. Η Space Hellas διεκδικεί το σύνολο των έργων του ΕΣΠΑ που έχουν προκηρυχτεί και την αφορούν (εξειδίκευση, συγκριτικό πλεονέκτημα) πλην όμως δύσκολα αυτά τα έργα θα προφτάσουν να αποφέρουν κύκλο εργασιών στον κλάδο μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Έτσι, από την πιθανή ανάληψη έργων θα μπορούσε να ενισχυθεί ο κύκλος εργασιών του δευτέρου εξαμήνου του 2013 και προφανώς του 2014.

• Τη διεκδίκηση εργασιών οι οποίες θα προκύψουν από τις ανάγκες ενοποίησης των συστημάτων όσων τραπεζικών ομίλων αποφασίσουν να συγχωνευθούν.

• Τη συνέχιση της μείωσης του λειτουργικού κόστους, μετά από μια σειρά πολιτικών που εφαρμόζονται κατά τα τελευταία χρόνια.

• Τη διεκδίκηση κάποιων έργων στο εξωτερικό, με σημαντική προεργασία να έχει γίνει σε αρκετές χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Δουλαβέρη, η Space Hellas θα συνεχίσει να πατά σε στέρεες βάσεις και το 2013, παρά τη γενικότερη δυσμενή συγκυρία στην οικονομία και πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει με αξιώσεις τα όποια δημόσια έργα προκηρυχθούν και εντάσσονται στους βασικούς τομείς δραστηριότητάς της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v