Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμολέγκος: Παράπλευρα οφέλη από Nutriart

Ισχυρές αντιστάσεις σε μια πτωτική αγορά επέδειξε για ένα ακόμη τρίμηνο η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος που φαίνεται πως κερδίζει πόντους έναντι του ανταγωνισμού εξαιτίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Nutriart.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Καραμολέγκος: Παράπλευρα οφέλη από Nutriart
Ισχυρές αντιστάσεις σε μια πτωτική αγορά επέδειξε ένα ακόμη τρίμηνο η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, η οποία φαίνεται πως κερδίζει πόντους έναντι του ανταγωνισμού εξαιτίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο βασικός της ανταγωνιστής, η Nutriart.

Αύξηση τζίρου κι ενίσχυση κερδοφορίας αποτυπώνουν τα μεγέθη εννεαμήνου σε επίπεδο τόσο μητρικής όσο και ομίλου.

Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 3,478% στα 58,09 εκατ. ευρώ, το μικτό κέρδος στα 27,177 εκατ., ενισχυμένο κατά 9%, ενώ σε ποσοστό 3,062% βελτιώθηκαν τα λειτουργικά κέρδη ανερχόμενα στα 5,283 εκατ. ευρώ.

Καλύτερα κινήθηκαν και τα κέρδη μετά από φόρους στο 1,314 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 1,977% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Ανάλογη εικόνα και σε επίπεδο μητρικής, τα καθαρά κέρδη της οποίας ανήλθαν στο εννεάμηνο στο 1,572 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 18,38%. Οι πωλήσεις άγγιξαν τα 48,705 εκατ. ευρώ ή 4% υψηλότερα έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v