Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαράγκης: Στις 10/12 η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίο κατά το ποσό των 4,65 εκατ. ευρώ καλείται να αποφασίσει μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Βαράγκης στις 10/12/2012.

Βαράγκης: Στις 10/12 η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου
Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίο κατά το ποσό των 4,65 εκατ. ευρώ καλείται να αποφασίσει μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Βαράγκης στις 10/12/2012.

Ειδικότερα , προς εξορθολογισμό των οικονομικών μεγεθών, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει συγκαλέσει τη Δευτέρα 10.12.2012 και ώρα 13:00 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων στην έδρα της Εταιρίας προς λήψη απόφασης για α) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό 4.650.575,04 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών.

β) μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό 7.621.775,76 ευρώ με συμψηφισμό ισόποσων ζημιών παρελθουσών χρήσεων και μείωση της ονομαστικής αξίας και του συνολικού αριθμού των μετοχών της Εταιρίας και

γ) τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου του καταστατικού συνεπεία των ως άνω αποφάσεων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της εννεαμηνιαίας περιόδου 01/01/2012- 30/09/2012 της ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε. (η "Εταιρία") καθώς και κατ΄ εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χ.Α., γνωστοποιείται προς το επενδυτικό κοινό ότι:

Α) Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 9 Απριλίου 2010 συνεδρίασή του αποφάσισε την μεταφορά της Εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.5, κριτήριο (1) β) δεδομένου ότι οι ζημίες της χρήσης 1.1.2009 έως 31.12.2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρίας.

Β) Όσον αφορά την αντιμετώπιση των λόγων που οδήγησαν στην υπαγωγή της Εταιρίας στην κατηγορία της Επιτήρησης, δεδομένης της αστάθειας και αβεβαιότητας στις οικονομίες της Ευρωζώνης και στην Ελληνική οικονομία που εισέρχεται σε βαθύτερη ύφεση με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η εγχώρια αγορά, στην οποία καταγράφεται δραματική υποχώρηση του συνολικού κύκλου εργασιών του κλάδου, η Εταιρία, εκτιμώντας ότι η μεταβλητότητα και η ύφεση θα συνεχισθούν με επιταχυνόμενους ρυθμούς και για να αποκλιμακώσει τις πιέσεις, έχει διαμορφώσει την ακόλουθη στρατηγική:

Η Διοίκηση έχει εντείνει τις προσπάθειες για την αύξηση των εργασιών στις χώρες του Αραβικού κόσμου, οι οποίες δεν έχουν επηρεασθεί από την οικονομική ύφεση και όπου υπάρχει δυναμική ανάπτυξης. Mέσω των δύο θυγατρικών της, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κατάρ, η ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε. έχει ήδη αναλάβει στις χώρες αυτές, καθώς και στο Ομάν, ειδικά έργα, τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί ή θα είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο ολοκληρώσης έως το τέλος της τρέχουσας χρήσης, ενώ παράλληλα έχει ήδη καταθέσει σημαντικό αριθμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προσφορών για την ανάληψη νέων έργων.

Για την κατά το δυνατόν αντιμετώπιση της κρίσης και τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεών της στα μεγέθη της Εταιρίας, παράλληλα με την αύξηση της δραστηριότητας στις εν λόγω αγορές, οι προτεραιότητες της Διοίκησης επικεντρώνονται στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των συνεργειών εντός του Ομίλου.

Ταυτόχρονα η Διοίκηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις για να προσαρμόζει εγκαίρως τις αποφάσεις της αφενός για να ελαχιστοποιήσει τα αποτελέσματα της επιδείνωσης των συνθηκών της αγοράς και αφετέρου να εκμεταλλευθεί τυχόν ευκαιρίες του περιβάλλοντος που λειτουργεί.

Παράλληλα ο Όμιλος συνεχίζει να θεωρεί προτεραιότητα του την χρηματοοικονομική διάρθρωση δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στον έλεγχο των αποθεμάτων και στη διασφάλιση των απαιτήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v