Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Αύξηση μεγεθών για όμιλο - μητρική το 2004

Με αύξηση 57,4% στο ενοποιημένο κύκλο εργασιών και με σημαντική βελτίωση 140,5% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη έκλεισε η χρήση για τη Mevaco. Αύξηση 52,4% στις πωλήσεις και 91% στα κέρδη ανακοίνωσε η μητρική.

Αύξηση των πωλήσεων και των κερδών ανακοίνωσε η Mevaco για τη χρήση του 2004.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 11,56 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 52,4% σε σχέση με την χρήση 2003, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 91%.

Στο εξεταζόμενο διάστημα αυξημένα εμφανίζονται και τα ενοποιημένα μεγέθη του Ομίλου Μevaco.

O ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 15,51 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 9,85 εκατ. ευρώ του 2003, που αντιστοιχεί σε αύξηση 57,4%.

Τα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 1,80 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με κέρδη 0,75 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2003, παρουσιάζοντας αύξηση 140,5%.

Σημειώνεται πως στην ενοποίηση, εκτός της μητρικής εταιρίας περιλαμβάνονται με την μέθοδο της ολικής ενσωμάτωσης οι θυγατρικές Mevaco Βορείου Ελλάδος Α.Ε. και Μεvatanco Electronics A.E., και η εταιρία Mevapower A.E. με την μέθοδο της καθαρής θέσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επιθετική πολιτική της Mevaco στον τομέα των επενδύσεων, πολιτική που επιτρέπει στην εταιρία να διευρύνει σταθερά το πελατολόγιο της.

Σε επίπεδο Ομίλου, συμβολή στην βελτίωση των οικονομικών μεγεθών έχουν η αυξημένη δραστηριοποίηση της Μεvatanco Electronics A.E. και τα θετικά αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης της Μevaco Βορείου Ελλάδος Α.Ε.

Επίσης, σημειώνεται πως το 2005 η Mevaco συνεχίζει να επενδύει σημαντικά ποσά σε μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς, γεγονός που θα επιτρέψει τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρίας, ενισχύοντας περαιτέρω τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία της Mevaco.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια της διοίκησης για τον εκσυγχρονισμό και την διεύρυνση των παραγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων των θυγατρικών εταιριών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v