Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Ισχυρή παρουσία κόντρα στην κρίση

Την αισιοδοξία τους για την πορεία της εταιρείας το 2013 εκφράζουν τα στελέχη της Space Hellas, η οποία έκλεισε την προηγούμενη χρήση με αυξημένο κύκλο εργασιών και κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Space Hellas: Ισχυρή παρουσία κόντρα στην κρίση
Την αισιοδοξία τους για την πορεία της εταιρείας το 2013 εκφράζουν τα στελέχη της Space Hellas, η οποία έκλεισε την προηγούμενη χρήση με αυξημένο κύκλο εργασιών, κερδοφόρο αποτέλεσμα και με ικανοποιητική επίδοση στον τομέα των λειτουργικών ταμειακών ροών.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Γιάννη Δουλαβέρη, η Space Hellas κατάφερε μέσα στο 2012 να παραμείνει ισχυρή, διατηρώντας σε σαφώς ικανοποιητικό επίπεδο τη ρευστότητά της, γεγονός σημαντικό για τις σχέσεις μιας επιχείρησης τόσο με τον τραπεζικό τομέα όσο και με τους προμηθευτές της.

Στο εννεάμηνο του 2012 η Space Hellas είχε εμφανίσει άνοδο του κύκλου εργασιών από τα 29,4 στα 36 εκατ. ευρώ, EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) 3,6 εκατ. έναντι 2,75 εκατ. ευρώ και κερδοφόρο τελικό αποτέλεσμα. Η εικόνα αυτή δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Παρά το γεγονός ότι το γενικότερο περιβάλλον είναι ασταθές και παρά τη γενικότερη δυσμενή συγκυρία, τα στελέχη της Space Hellas εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το 2013 πως η εταιρεία θα συνεχίσει να σημειώνει κερδοφόρο αποτέλεσμα. Προς την κατεύθυνση αυτή θα λειτουργήσει και μια σειρά κινήσεων για περιορισμό των δαπανών.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της εταιρείας Σπύρο Μανωλόπουλο, η Space Hellas προσαρμόστηκε γρήγορα στις ανάγκες της νέας εποχής και την τελευταία διετία έθεσε ως στόχο να μην έχει κανένα λειτουργικό πρόβλημα, ακόμη και αν δεν έπαιρνε ούτε ένα έργο από το ελληνικό δημόσιο.

«Αυτό, βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα έργα του δημόσιου τομέα. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και θα διεκδικήσουμε το κομμάτι των έργων που μας ενδιαφέρουν, όποτε αυτά προκηρυχθούν», συνέχισε ο κ. Μανωλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις κινήσεις που γίνονται από την εταιρεία για την υλοποίηση τζίρου στο εξωτερικό, σε τομείς όπου η Space Hellas διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία. Τέτοιες κινήσεις και προσεγγίσεις γίνονται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v