Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Τι σχεδιάζει για το 2013

Κερδοφόρο πορεία και μέσα στο 2013, αλλά και προϋποθέσεις για δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης από το 2014 και μετά «βλέπει» για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της Space Hellas.

Space Hellas: Τι σχεδιάζει για το 2013
Κερδοφόρο πορεία και το 2013, αλλά και προϋποθέσεις για δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης από το 2014 και μετά «βλέπει» για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της Space Hellas.

Η χθεσινή δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης επιβεβαίωσε παλαιότερο δημοσίευμα του Euro2day.gr στις 30/1/2013.

Συγκεκριμένα, το 2012 η Space Hellas αύξησε τον κύκλο εργασιών της από τα 43,2 στα 48,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά της κέρδη από τα 231 στα 334 χιλιάδες ευρώ, σημειώνοντας παράλληλα θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 7,61 εκατ. ευρώ!

Το 2013 αναμένεται να είναι ένα ακόμη δύσκολο έτος για τον κλάδο της πληροφορικής, καθώς η οικονομική κρίση περιορίζει τη ζήτηση του ιδιωτικού τομέα, ενώ τα έργα του Δημοσίου δύσκολα θα αποφέρουν αξιοσημείωτα έσοδα μέσα στη χρονιά.

Κάποια ωστόσο έσοδα μπορούν να προκύψουν μέσα από τη λειτουργική διαδικασία συγχωνεύσεων των τραπεζών.

Παρόλα αυτά, η διοίκηση της Space Hellas αναμένει και πάλι κερδοφόρο αποτέλεσμα, με ταυτόχρονα καλές επιδόσεις στο μέτωπο των ταμειακών ροών.

Παράλληλα, ελπίζει σε βελτίωση της ευρύτερης κατάστασης από τα τέλη του 2013: «οι πολιτικές εξόδου από την κρίση που έχουν αποφασισθεί θα αρχίσουν να υλοποιούνται και κατά συνέπεια εκτιµούµε ότι προς το τέλος του έτους θα φανούν τα πρώτα απτά αποτελέσµατα», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τη διοίκηση.


Τα μεγάλα έργα

Κατά τα τελευταία χρόνια, η διοίκηση της Space Hellas -μέσα από μια πορεία αναδιάρθρωσης- κατάφερε να σημειώνει κέρδη ακόμη και όταν τα έργα του Δημοσίου κυμαίνονταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα διεκδικήσει μια ευρεία σειρά έργων του άμεσου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Αναφορικά µε τη διεκδίκηση νέων έργων η εταιρία έχει συμμετάσχει και υποβάλει προτάσεις σε διάφορα έργα, εστιάζοντας στο ΕΣΠΑ και τη Ψηφιακή Σύγκλιση, όπου η χρηµατοδότηση εξασφαλίζεται από Κοινοτικούς πόρους: e-Crime (υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος) ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, 112 υπηρεσίες επειγόντων κλήσεων εκτάκτου ανάγκης ύψους 6 εκατ. ευρώ, G-Cloud, (υπουργείο Παιδείας) έργο προμήθειας Laptops 2,1 εκατ. ευρώ και Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων 4,3 εκατ. ευρώ.

Στο εξωτερικό έχουν υποβληθεί μια σειρά προτάσεων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: έργο στο στάδιο ΓΣΠ (Γυμναστικός Σύλλογος Παγκύπρια) της Λευκωσίας, Data Center για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Σύστημα Παροχής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας υπουργείο Γεωργίας Κύπρου.

Πέραν αυτών, μέσα στο 2013 η Space Hellas προτίθεται να διεκδικήσει πολλά έργα, μεταξύ των οποίων το e.TAP της Ελληνικής Αστυνομίας ύψους 8 εκατ. ευρώ, το SafeSea Net, τη Διάθεση Μετεωρολογικών και Περιβαλλοντικών Πληροφοριών, την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών και τις Σεισμολογικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες άμεσης πληροφόρησης.

Η Space Hellas –όπως και πολλές άλλες εταιρείες πληροφορικής- προετοιμάζονται να διεκδικήσουν κομμάτια του Σύζευξις ΙΙ, που αφορά τη δικτύωση όλων των φορέων του Δημοσίου και έχει συνολικό προϋπολογισμό 628 εκατ. ευρώ.


Επέκταση στο εξωτερικό

Μέσα στο 2013 θα ενταθούν οι προσπάθειες ανάληψης νέων έργων (σε κατηγορίες που η εισηγμένη διαθέτει εξειδίκευση και συγκριτικά πλεονεκτήματα) σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.
 
Σχετικό παράδειγμα αποτελεί ο στόχος της επέκτασης της δραστηριότητας των ολοκληρωµένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Μάλτα και Σερβία και µε την διεύρυνση της συνεργασίας µε την British Telecom και τους συνεργάτες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v