Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαίσιο: Αύξηση 59,7% στα καθαρά κέρδη το 2012

Στα 10,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Πλαίσιο το 2012 σημειώνοντας αύξηση 59,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η κερδοφορία μετά φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκε στις 10.254 χιλ. €.

Πλαίσιο: Αύξηση 59,7% στα καθαρά κέρδη το 2012
Στα 10,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Πλαίσιο το 2012 σημειώνοντας αύξηση 59,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ομίλου:

Η κερδοφορία μετά φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκε στις 10.254 χιλ. €, αυξημένη κατά 59,7%. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στις 286.876 χιλ. ευρώ, μειωμένες μόλις κατά 8,1%, παρά το ευρύτερο περιβάλλον οικονομικής ύφεσης.

Η αυξημένη κερδοφορία είναι αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης των εξόδων, τα οποία
διαμορφώθηκαν στις 51.600 χιλ. μειωμένα κατά 16,03%. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα έξοδα μειώνονται με υγιή τρόπο, χωρίς να είναι εις βάρος της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής πορείας του Ομίλου διαδραματίζει το ακόμα
υψηλότερο ηθικό των Ανθρώπων της Πλαίσιο Computers. Το θετικό κλίμα ενισχύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει μαζικές απολύσεις , ούτε κούρεμα μισθών ή παροχών.

Παράλληλα, γίνεται συνεχές φρεσκάρισμα όλων των καναλιών:

-Καταστήματα: η επίσκεψη στο κατάστημα γίνεται εμπειρία διασκέδασης
-Κατάλογοι: πολύ περιεχόμενο με φινέτσα που εισάγουν τον έλληνα καταναλωτή στη νέα τεχνολογία
-Νέο www.plaisio.gr: με νέο look και φρέσκο περιεχόμενο, προσφέροντας στους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες μία σύγχρονη εμπειρία πλοήγησης

Η διατήρηση του κεφαλαίου κίνησης στα ήδη εξαιρετικά υψηλά επίπεδα εξασφαλίζει ένα ισχυρότατο cash flow που αποτελεί και το σημαντικότερο παράγοντα ευστάθειας μέσα σε περιβάλλον συνεχιζόμενης κρίσης.

Η Διοίκηση της Εταιρείας αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση μέρισμα για διανομή στους μετόχους της τάξης των 0,12 € ανά μετοχή από τα κέρδη του 2012 (μικτό ποσό).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v