Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Προκηρύχθηκε η πώληση του 51%

Ιδια κεφάλαια τουλάχιστον €80 εκατ. κατά τα τελευταία τρία χρόνια, συγκεκριμένο ύψος δανεισμού,αλλά και εμπειρία στη διαχείριση υδάτων πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι αγοραστές της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ.

ΕΥΑΘ: Προκηρύχθηκε η πώληση του 51%
Ιδια κεφάλαια τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ κατά τα τελευταία τρία χρόνια, συγκεκριμένο ύψος δανεισμού (δεν πρέπει να είναι ανώτερος από συντελεστή 5,5 επί των καθαρών κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), αλλά και εμπειρία στη διαχείριση υδάτων πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι αγοραστές της ΕΥΑΘ σύμφωνα με την προκήρυξη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την πώληση του 51% της εταιρείας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 19 Απριλίου.

Οπως και στους υπόλοιπους διαγωνισμούς, θα υπάρξουν δύο στάδια στο δεύτερο από τα οποία θα συμμετέχουν όσοι πληρούν τις απαιτήσεις που προβλέπει η προκήρυξη. Οσοι περάσουν στη δεύτερη φάση και αφού υπογράψουν τη σχετική συμφωνία εμπιστευτικότητας, θα έχουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (data room) και στα άλλα στοιχεία της ΕΥΑΘ, καθώς και στο σχέδιο επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχει υπογράψει η εταιρεία για τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης. Η σύμβαση λήγει το 2031 και πρόκειται να επεκταθεί παράλληλα με την πώληση του 51%.

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν ειδική εμπειρία σε διαχείριση, σχεδιασμό, λειτουργία και συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης εγκαταστάσεων επεξεργασίας ύδατος και λυμάτων, συμπεριλαμβανομένης επεξεργασίας διάθεσης υποπροϊόντων και συστημάτων μέτρησης κατανάλωσης, τιμολόγησης και είσπραξης εσόδων.

Καλούνται να αποδείξουν πως κατά την τελευταία τριετία είχαν εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης σε «ένα ενιαίο σύστημα που εξυπηρετεί πληθυσμό τουλάχιστον 500.000 κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v