Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομιλος Ιντεάλ: Τι συμβαίνει με την ΑΜΚ

Διευκρινίσεις αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου παρείχε η διοίκηση της Ιντεάλ σε σχετική της απαντητική επιστολή προς το Χ.Α., όπου αναφέρει πως έχει αποφασίσει την αναβολή της διαδικασίας της ΑΜΚ προσωρινά, έως ότου υπάρχει κατάληξη στο θέμα της αναδιοργάνωσης του τραπεζικού δανεισμού.

Ομιλος Ιντεάλ: Τι συμβαίνει με την ΑΜΚ
Την αναβολή της διαδικασίας της αύξησης κεφαλαίου προσωρινά, έως ότου υπάρχει κατάληξη στο θέμα της αναδιοργάνωσης του τραπεζικού δανεισμού, ενέκρινε η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας Όμιλος Ιντεάλ στις 18/11/2004, αναφέρει η διοίκηση σε σχετική της επιστολή προς το Χ.Α.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της εταιρίας Όμιλος Ιντεάλ τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή μέχρι να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαμόρφωση θετικών ιδίων κεφαλαίων.

Η εισηγμένη, σε απάντησή της προς το Χ.Α., επισημαίνει ότι όπως φαίνεται και στα δημοσιευμένα αποτελέσματα τα ίδια κεφάλαια της μητρικής εταιρίας Όμιλος Ιντεάλ ΑΒΕΕΔΕΣ είναι θετικά. Τα ίδια κεφάλαια σε ενοποιημένη βάση είναι αρνητικά σαν αποτέλεσμα της ενοποίησης των θυγατρικών της εταιρίας.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει ξεκινήσει από το 2004 τις διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με σκοπό την αντιμετώπιση του θέματος των αρνητικών ίδιων κεφαλαίων της εταιρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία είναι σε τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, με στόχο τη δραστική μείωση του δανεισμού και αναμένει τις τελικές γραπτές δεσμεύσεις από αυτές.

Τέλος τονίζει ότι εφόσον οι εν λόγω δεσμεύσεις καταλήξουν σε τελικές υπογεγραμμένες συμφωνίες, θα μπορέσει να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v