Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Στα 24€ η τιμή διάθεσης νέων μετοχών

Στα 24 ευρώ όρισε το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Trust Ανδρομέδα την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στο πλαίσιο της ΑΜΚ.

Ανδρομέδα: Στα 24€ η τιμή διάθεσης νέων μετοχών
Στα 24 ευρώ ανά μετοχή όρισε το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Trust Ανδρομέδα την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στο πλαίσιο της ΑΜΚ.

Ως εκ τούτου, τα κεφάλαια που θα προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου, εάν καλυφθεί πλήρως, ανέρχονται στα 75 εκατ. ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας με την επωνυμία ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. (εφεξής η Εταιρία), ανακοινώνει τα εξής:

Η Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας της 4/12/2012 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό μέχρι 50.000.000,00 ευρώ, με καταβολή μετρητών και την έκδοση και διάθεση μέχρι 3.125.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 16,00 ευρώ η κάθε μία (εφεξής Νέες Μετοχές), με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της Εταιρίας, με αναλογία 11 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά.

Όρισε επίσης ότι η Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, η δε προκύπτουσα διαφορά μεταξύ της Τιμής Διάθεσης και της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών θα αχθεί σε ειδικό αποθεματικό «Έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο. Τυχόν δε μη αναληφθείσες μετοχές θα διατεθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την ελεύθερη κρίση του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με σχετική εξουσιοδότησή του από την ως άνω Γενική Συνέλευση, κατά τη συνεδρίασή του της 27/2/2013 αποφάσισε και όρισε την Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών σε 24,00 ευρώ ανά Νέα Μετοχή, έναντι εσωτερικής αξίας € 25,570 της 27/02/2013, δηλαδή με τιμή έκπτωσης (discount) -6.14% έναντι της εσωτερικής αξίας της μετοχής.

Με βάση την ως άνω αποφασισθείσα Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών, σε περίπτωση που η αύξηση του κεφαλαίου καλυφθεί πλήρως:

(α) Τα προς άντληση κεφάλαια θα ανέλθουν συνολικά στο ποσό των 75.000.000,00 ευρώ.

(β) Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα ανέρχεται σε 54.299.200,00 ευρώ, διαιρούμενο σε 3.393.700 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 16,00 ευρώ η κάθε μία.

(γ) Το ποσό που θα προκύψει από τη διαφορά μεταξύ της Τιμής Διάθεσης και της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, συνολικά 25.000.000,00 ευρώ, θα αχθεί, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, σε ειδικό αποθεματικό «Έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

Η ημερομηνία αποκοπής του Δικαιώματος Προτίμησης, η περίοδος άσκησης του Δικαιώματος Προτίμησης, καθώς και η περίοδος διαπραγμάτευσης του Δικαιώματος Προτίμησης στο Χ.Α., θα οριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας και θα γνωστοποιηθούν στους μετόχους με νεότερη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v