Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις διακρίσεις για την Μπουτάρη

Πολύ σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν για ακόμα μια χρονιά τα κρασιά της οινοποιίας Μπουτάρη στο 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2013.

Τρεις διακρίσεις για την Μπουτάρη
Πολύ σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν για ακόμα μια χρονιά τα κρασιά της οινοποιίας Μπουτάρη στο 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2013.

Πρόκειται για τρία Χρυσά Μετάλλια που κέρδισαν το Σημείο Στίξης Λευκό 2012 (ΠΓΕ Μακεδονία), η Μαλαγουζιά Μάτσα 2012 (ΠΓΕ Παλλήνη) και το Vinsanto Boutari 2008 (ΠΟΠ Σαντορίνη).

Όπως σημειώνει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, το Σημείο Στίξης Λευκό 2012, συνεχίζει την εξαιρετική πορεία που κατέγραψε το Σημείο Στίξης Ροζέ 2011 στον αντίστοιχο περσινό διαγωνισμό, όπου και αυτό είχε αποσπάσει Χρυσό μετάλλιο. Το Σημείο Στίξης Λευκό ξεχώρισε για την υψηλή οξύτητα, την έντονη φρεσκάδα και το μεγάλο αρωματικό δυναμικό, που προέρχονται από το χαρμάνι των ποικιλιών: Ροδίτη, Sauvignon Blanc, Μαλαγουζιά και Ασύρτικο.

Η Μαλαγουζιά Μάτσα 2012, από το κτήμα της Ρωξάνης Μάτσα στην Κάντζα Αττικής, εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά, με το λευκοκίτρινο χρώμα της, τον πλούσιο αρωματικό της χαρακτήρα, την εξαιρετική ισορροπία στη γεύση, καθώς και τη μεγάλη διάρκειας επίγευση.

Τέλος, το κλασσικό, γλυκό κρασί Vinsanto Boutari 2008, από το οινοποιείο της εταιρίας στη Σαντορίνη, με το χαρακτηριστικό πορτοκαλοκίτρινο χρώμα, διακρίθηκε για το έντονο, πολύπλοκο άρωμα, την πλούσια γεύση και την εξαιρετική ισορροπία, λόγω της οξύτητας του Ασύρτικου.

Σημειώνεται ότι ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός οίνου που πραγματοποιείται στη χώρα μας, ενώ διεξάγεται σε συνεργασία με τη HELEXPO και την έκθεση OENOS, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV) και βάσει ειδικής απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης-διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων, στην Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ).

Η 13η διοργάνωση του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, με τη συμμετοχή 28 εκλεκτών γευσιγνωστών-κριτών. Η γευστική δοκιμή των βραβευμένων κρασιών από το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 12:00, στην είσοδο περίπτερο 15.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v