Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXA: Δωρεάν τονομέτρηση έως 30 Απριλίου

H AXA, σε συνεργασία με το Οφθαλμολογικό Αθηνών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας γλαυκώματος στις 12/3, προσφέρει σε όλους τους ασφαλισμένους της δωρεάν μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης (τονομέτρηση) έως 30/4/2013.

AXA: Δωρεάν τονομέτρηση έως 30 Απριλίου
H AXA, σε συνεργασία με το Οφθαλμολογικό Αθηνών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας γλαυκώματος στις 12/3, συμμετέχει στην προσπάθεια για έγκαιρη διάγνωση του γλαυκώματος και προσφέρει σε όλους τους ασφαλισμένους της δωρεάν μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης (τονομέτρηση) έως 30 Απριλίου 2013 (χρειάζεται να προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού στο Οφθαλμολογικό Αθηνών: 210-7247103).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η 12η Μαρτίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος και έχει στόχο να μας αφυπνίσει όλους για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της «σιωπηλής νόσου της τύφλωσης», αφού αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα με την ΑΧΑ, το χρόνιο γλαύκωμα είναι η δεύτερη αιτία τύφλωσης στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι έως το 2020 θα έχει επίπτωση σε 80 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ στην Ελλάδα πάσχουν από γλαύκωμα περίπου 250 χιλιάδες άτομα.

Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι περισσότεροι από τους μισούς που πάσχουν από γλαύκωμα δεν έχουν αντιληφθεί ότι πάσχουν από τη νόσο, ενώ όταν αυτή διαγνωσθεί έγκαιρα και οι ασθενείς τεθούν σε κατάλληλη αγωγή, αποφεύγεται η εξέλιξή της που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε τύφλωση.

Αν και ο καθένας μπορεί να πάθει γλαύκωμα, ορισμένα άτομα βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο εάν:
• είναι άνω των 60 ετών,
• έχουν υψηλή μυωπία,
• πάσχουν από διαβήτη,
• έχουν οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος,
• έχουν υψηλή ενδοφθάλμιο πίεση.

Η ακριβής διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία μπορούν να αποτρέψουν την περαιτέρω εξέλιξη της νόσου και να προλάβουν τις συνέπειές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v