Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος

Θα υπάρξουν δύο στάδια στον διαγωνισμό και όσοι περάσουν στη δεύτερη φάση θα έχουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (data room) και στα άλλα στοιχεία της ΕΥΑΘ.

ΕΥΑΘ: Σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος
Ο γαλλικός όμιλος Suez (που ήδη ελέγχει περί το 5% των μετοχών), η κρατική εταιρεία υδάτων του Ισραήλ Mekorot και η ισπανική Aqualia (η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης υδάτων διεθνώς) αναμένεται να εκδηλώσουν σήμερα ενδιαφέρον για το 51% των μετοχών της ΕΥΑΘ.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του επίσης γαλλικού κολοσσού Veolia, όπως και κάποιων εκ των ελληνικών κατασκευαστικών ομίλων που πιθανώς θα συνεταιριστούν με διεθνείς παίκτες.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν ίδια κεφάλαια τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια, συγκεκριμένο ύψος δανεισμού (δεν πρέπει να είναι ανώτερος από συντελεστή 5,5 επί των καθαρών κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) και κυρίως πείρα στη διαχείριση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Θα υπάρξουν δύο στάδια στον διαγωνισμό και όσοι περάσουν στη δεύτερη φάση θα έχουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (data room) και στα άλλα στοιχεία της ΕΥΑΘ, καθώς και στο σχέδιο επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχει υπογράψει η εταιρεία για τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης. Η σύμβαση λήγει το 2031 και πρόκειται να επεκταθεί παράλληλα με την πώληση του 51% των μετοχών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν ειδική πείρα σε διαχείριση, σχεδιασμό, λειτουργία και συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης εγκαταστάσεων επεξεργασίας ύδατος και λυμάτων, συμπεριλαμβανομένης επεξεργασίας διάθεσης υποπροϊόντων και συστημάτων μέτρησης κατανάλωσης, τιμολόγησης και είσπραξης εσόδων.

Καλούνται να αποδείξουν πως την τελευταία τριετία είχαν πείρα στην παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης σε «ένα ενιαίο σύστημα που εξυπηρετεί πληθυσμό τουλάχιστον 500.000 κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v