Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκας: Νέα εποχή στην ασφάλεια προϊόντων

Η εταιρεία ΝΙΚΑΣ εγκαινίασε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου μηχανήματος ανίχνευσης DNA.

Νίκας: Νέα εποχή στην ασφάλεια προϊόντων
Η εταιρεία Νίκας εγκαινίασε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου μηχανήματος ανίχνευσης DNA, στις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Στέφανο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού, εμπορικού κόσμου καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι.

ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας προς τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Νίκας επισήμανε ότι «η πολιτεία στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες των εταιρειών που διασφαλίζουν στους πολίτες, καταναλωτές της χώρας, ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Σωτήρης Λαύκας και η Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας Δρ. Βάνα Καραγιάννη ξενάγησαν τον υπουργό και τους δημοσιογράφους στους χώρους ποιοτικού ελέγχου και έθεσαν επίσημα σε λειτουργία το νέο μηχάνημα, το οποίο ελέγχει την καθαρότητα των τελικών προϊόντων της εταιρείας.

Η Δρ. Βάνα Καραγιάννη, η οποία είναι Μικροβιολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής, εξήγησε για τη διαδικασία: «η εγκατάσταση συστήματος Real Τime PCR (αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο) εγγυάται τον συνεχή και υψηλής ευαισθησίας έλεγχο καθαρότητας όλων των προϊόντων ΝΙΚΑΣ.

Βασισμένη στο πρότυπο αντιγραφής του DNA, η υψηλής ακρίβειας τεχνική που ακολουθείται από το συγκεκριμένο μηχάνημα, επιτρέπει τη δημιουργία πολλαπλών αντιγράφων γενετικού υλικού, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυνατή η ανάλυση /ανίχνευση γενετικού υλικού ακόμα και ενός μόνο κυττάρου».

‘Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σωτήρης Λαύκας, «η Νίκας, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς διατροφικές εξελίξεις και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές, προσαρμόζεται αμέσως στα νέα δεδομένα, εξελίσσοντας τη γνώση και την τεχνογνωσία που απαιτείται για την παραγωγή πλήρως ελεγμένων, πιστοποιημένων και ποιοτικώς άριστων προϊόντων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v