Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ της "Κίνησης 136" ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς

Οι 22 Επενδυτές Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που στηρίζουν την προσπάθεια της "κίνησης 136" διαχειρίζονται για τη στήριξη παρόμοιων προσπαθειών ανά τον κόσμο ένα κεφάλαιο που υπερβαίνει τα 30 δισ. ευρώ.

Υπέρ της Κίνησης 136 ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς
Το ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation του μεγιστάνα των νέων τεχνολογιών, γνωστό για την ενίσχυση προγραμμάτων κατά του AIDS και της ελονοσίας, είναι ένα από τα 22 ιδρύματα, φορείς, οργανώσεις και συνεταιριστικές τράπεζες από όλο τον κόσμο, που, ως Επενδυτές Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζουν την υποψηφιότητα της «Κίνησης 136» για την αγορά της ΕΥΑΘ. Όπως μεταδίδει η Ελευθεροτυπία, οι 22 Επενδυτές Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) διαχειρίζονται για τη στήριξη παρόμοιων προσπαθειών ανά τον κόσμο ένα κεφάλαιο που υπερβαίνει τα 30 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Κίνησης 136», που πλέον έχει πάρει τη θεσμική ονομασία «Ενωση Πολιτών για το Νερό», Λάζαρο Αγγέλου, οι ΕΚΕ έχουν ενημερωθεί για την προσπάθεια που εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη ώστε να μην περάσει το νερό σε ιδιώτες και έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν τους φορείς, τις οργανώσεις και τις κινήσεις πολιτών που παίρνουν μέρος σ'αυτή την προσπάθεια.

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους ΕΚΕ και την Ενωση Πολιτών για το Νερό είναι ο φιλέλληνας πρόεδρος της εταιρείας χρηματοοικονομικής επικοινωνίας «Bondholder Communications Group» («BondCom»), Ρόμπερτ Απφελ, ο οποίος έχει αναλάβει και την πρωτοβουλία για τη διεθνή υποστήριξη της προσπάθειας.

Σύμφωνα με την Ενωση Πολιτών για το Νερό, η «BondCom» βασίζεται στη σύγχρονη τεχνολογία για τη διασύνδεση εκδοτών χρεογράφων με τους επενδυτές τους. Τα τελευταία 5 χρόνια, στην εταιρεία έχει ανατεθεί η εξυπηρέτηση συναλλαγών άνω των 800 δισ. δολαρίων.

Οπως λέει ο Λ. Αγγέλου, ήταν ο ίδιος ο Ρ. Απφελ που ήρθε σε επαφή με την Ενωση Πολιτών για τον Νερό, όταν διαπίστωσε ότι μια ομάδα Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη αντιδρά και προσπαθεί να εμποδίσει την ιδιωτικοποίηση του νερού που πίνουν περισσότεροι από 1,5 εκατ. πολίτες. Με τη βοήθειά του διαμορφώθηκε η πρόταση που κατέθεσε η ένωση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΑΘ, ήταν αυτός που ενημέρωσε τους υπόλοιπους ΕΚΕ για την προσπάθεια που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και κέντρισε το ενδιαφέρον τους και, τελικά, τη στήριξή τους στην πρόταση.

«Η πρότασή μας είναι πλήρης και απαντά σε όλα τα ζητούμενα που έθεσε το ΤΑΙΠΕΔ. Οσοι νόμιζαν ότι δεν είμαστε υπολογίσιμοι και ότι η εξαγορά της ΕΥΑΘ θα ήταν γι' αυτούς περίπατος, θα βρουν απέναντί τους έναν αντίπαλο εξίσου ισχυρό, αν όχι ισχυρότερο», τονίζει ο Λ. Αγγέλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v