ΑΒΑΞ: Τουριστικό άνοιγμα με επίκεντρο τον Αστέρα

Έχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργασία με τον όμιλο Intercontinental, η εταιρεία επεκτείνεται στην τουριστική αγορά. Ποια ξενοδοχεία ανήκουν ήδη στους μεγαλομετόχους του γκρουπ.

ΑΒΑΞ: Τουριστικό άνοιγμα με επίκεντρο τον Αστέρα
Την εκμετάλλευση του Αστέρα Βουλιαγμένης και την αξιοποίηση της χερσονήσου Μικρό Καβούρι διεκδικεί ο όμιλος J&P ΑΒΑΞ, μέσω του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Τα ονόματα των 13 ομίλων που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο κατασκευαστικός όμιλος συνεργάζεται με τον αμερικανικό ξενοδοχειακό όμιλο Intercontinental στη διεκδίκηση ενός από τα «φιλέτα» του ελληνικού real estate.

Η οικογένεια του Δάκη Ιωάννου, εκ των μεγαλομετόχων του κυπριακού ομίλου J&P στον οποίο ανήκει η J&P ΑΒΑΞ, συνεργάζεται ήδη με τον αμερικανικό όμιλο. Ελέγχει την εταιρεία στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το ξενοδοχείο Intercontinental στη Λεωφόρο Συγγρού.

Οι Αμερικανοί είχαν διεκδικήσει το management του Αστέρα όταν είχε γίνει ο σχετικός διαγωνισμός από την Εθνική Τράπεζα, αλλά τότε επικράτησε η επίσης αμερικανική Starwood.

Από την άλλη πλευρά, οι συνεταίροι του Δάκη Ιωάννου στην J&P, η οικογένεια Παρασκευαΐδη, είναι οι ιδιοκτήτες του γειτονικού Ledra Marriott μέσω της εταιρείας Α.Σ.Τ.Υ. ΑΕ.

Το χαρτοφυλάκιο της οικογένειας Ιωάννου στον χώρο των ξενοδοχείων δεν περιορίζεται στο Intercontinental καθώς μέσω της αλυσίδας Yes Hotels & Restaurants ελέγχει πέντε ξενοδοχεία-μπουτίκ στην Κηφισιά και στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για τα Semiramis (Κηφισιά), Twentyone (Κηφισιά), Kefalari Suites (Κηφισιά), New Hotel (πρώην Olympic Palace) στην Πλάκα καθώς και το Periscope στο Κολωνάκι.

Οι υπόλοιποι διεκδικητές του Αστέρα στον εν εξελίξει διαγωνισμό είναι γνωστά διεθνή ονόματα καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το αμερικανικό hedge fund Baupost Group, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία ακινήτων Colony Capital, ο τουρκικός όμιλος Dogus, η κινεζική Fosun International (εκ των μεγαλομετόχων της Folli Follie), η ρωσική SICP που απέκτησε προ μηνών τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, η Dolphin Capital Investors, η Lamda Development του ομίλου Λάτση και ο εφοπλιστής Γ. Προκοπίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v