Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαράγκης: Σημαντική συμφωνία με ιταλικό οίκο

Την υπογραφή σήμερα, 1 Ιουνίου, συμβάσεων αποκλειστικής αντιπροσώπευσης με την ιταλική εταιρία 100 X 100 Design srl, που δραστηριοποιείται στη διανομή επίπλων, φωτιστικών και συναφών αντικειμένων διαμόρφωσης - διακόσμησης εσωτερικών χώρων σύγχρονου design υψηλής αισθητικής ανακοίνωσε η Βαράγκης.

Βαράγκης: Σημαντική συμφωνία με ιταλικό οίκο
Την υπογραφή σήμερα, 1 Ιουνίου, συμβάσεων αποκλειστικής αντιπροσώπευσης με την ιταλική εταιρία 100 X 100 Design srl, που δραστηριοποιείται στη διανομή επίπλων, φωτιστικών και συναφών αντικειμένων διαμόρφωσης - διακόσμησης εσωτερικών χώρων σύγχρονου design υψηλής αισθητικής ανακοίνωσε η Βαράγκης.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις αποκλειστικής αντιπροσώπευσης, η 100 X 100 Design srl θα προωθεί και διανέμει τη συλλογή σύγχρονου ελληνικού σχεδιασμού της εταιρίας VARANGIS SCHEMATA μέσω του διεθνούς δικτύου αντιπροσώπων της, ενώ η Βαράγκης θα προωθεί και διαθέτει αποκλειστικά τα προϊόντα των εταιριών που αντιπροσωπεύει η ιταλική εταιρία (Nube, Blue, Mobilemme, San Patrignano, Unique Living, Deux Ailes, Bataglia di Lepanto, Serafino Zanni, Paola C, Bradippo) σε επίπεδο χονδρικής πώλησης στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι μέσω της συνεργασίας αυτής η Βαράγκης αναμένει την περαιτέρω προώθησή των προϊόντων της στις μεγάλες ξένες αγορές με αντίστοιχη αύξηση του κύκλου εργασιών της και την παράλληλη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της με ιδιαίτερα οφέλη, καθώς μάλιστα τα προϊόντα της 100 X 100 Design srl είναι σαφώς ανταγωνιστικά και η τοποθέτησή τους ενδείκνυται σε ειδικά επαγγελματικά contracts (ξενοδοχεία, συνεδριακοί χώροι κ.α.).

Αναφορικά με τη χρήση 2004 η Βαράγκης συνεχίζει να παρουσιάζει αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης του κύκλου εργασιών ο οποίος στηρίζεται στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη, το σχεδιασμό και την ανάληψη ολοκληρωμένων έργων εφαρμογής ξυλουργικών εργασιών και όχι μόνο.

Επίσης, συνεχίζει να παρουσιάζει ικανοποιητικό ρυθμό οργανικής κερδοφορίας χωρίς την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων περικοπής εξόδων.

Παρά την ύφεση που συνεχίζει να εκδηλώνεται, τονίζει η ανακοίνωση, οι πωλήσεις της εταιρίας ανήλθαν σε 10.534 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 25%, ενώ τα έξοδα λειτουργίας και διάθεσης παρουσιάζονται μειωμένα κατά 89 χιλ. ευρώ ήτοι κατά 3,3%.

Σημαντικό ποσοστό των πηγών που δημιουργεί η εταιρία κατευθύνεται σε νέες επενδύσεις οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 1.123 χιλ. ευρώ και χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν ύψους 903 χιλ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν το 8,6% των πωλήσεων, έναντι 1.393 χιλ. ευρώ το 2003 ήτοι το 16,5% των πωλήσεων.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 222 χιλ. ευρώ, έναντι 428 χιλ. ευρώ, λόγω της έντονης αλλαγής στην κατανομή των πωλήσεων υπέρ των τεχνικών έργων και εις βάρος της παραδοσιακής δραστηριότητας, γεγονός που συνεπάγεται περιορισμό του περιθωρίου μικτού κέρδους.

Η μερισματική πολιτική της εταιρίας διατηρείται σταθερή και το συνολικό μέρισμα που προτείνεται να διανεμηθεί στους μετόχους ανέρχεται σε 0,03 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,02 ευρώ το 2003 και το 2002. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Βαράγκης στις 15 Ιουνίου 2005.

Οι κύριοι στόχοι για το άμεσο μέλλον είναι:

- Η διατήρηση και διεύρυνση των ευκαιριών ανάληψης ολοκληρωμένων τεχνικών έργων.

- Η εντατικοποίηση της συνεργασίας με τον ιταλικό οίκο Fantoni, για την διείσδυση στην αγορά των υλικών δόμησης επαγγελματικών χώρων (διαχωριστικά, ψευδοροφές, πατώματα).

- Η επιθετική πολιτική προώθησης του επαγγελματικού επίπλου του οίκου Steelcase, με πλήρη εκμετάλλευση των συνεργιών που προκύπτουν από τη συνεργασία του οίκου Fantoni.

- Ο εμπλουτισμός των συλλογών VARANGIS SCHEMATA, με την παρουσίαση τους τον Ιανουάριο 2006 στις διεθνείς εκθέσεις επίπλου και με την επέκταση των δικτύων διανομής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

- Η κατά τακτά διαστήματα ανανέωση των συλλογών ”Δια Χειρός”

- Η αναβάθμιση του εμπορικού δικτύου της εταιρίας.

Σκοπός των μεσο-βραχυπρόθεσμων αυτών στόχων είναι:

- η διασφάλιση του επιπέδου απασχόλησης της βιομηχανικής μονάδος στο Σχηματάρι

- η εξομάλυνση των κινδύνων της εποχικής διακύμανσης του κύκλου πωλήσεων που παρουσιάζει το ”κλασικό” οικιακό έπιπλο

- η διατήρηση της δεσπόζουσας θέσης στον τομέα των συλλογών ”Δια Χειρός”

- η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η αύξηση της παραγωγικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v