Αβαξ: Συμμετοχή 25% σε έργο ύψους 16,75 εκατ. ευρώ

Σύμβαση με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού για την αναμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου υπέγραψε η κοινοπραξία Αβαξ – Γνώμων – Εκτέρ – Ψυκτική Ελλάδος. Η συμμετοχή της Αβαξ ανέρχεται σε 25% και ο προϋπολογισμός του έργου σε 16,75 εκατ. ευρώ.

Αβαξ: Συμμετοχή 25% σε έργο ύψους 16,75 εκατ. ευρώ
Στην υπογραφή σύμβασης για την επισκευή, επέκταση, εκσυγχρονισμό και διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, υπέγραψε η κοινοπραξία Αβαξ – Γνώμων – Εκτέρ – Ψυκτική Ελλάδος με τη Διεύθυνση Εκτελέσεως Εργων Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Η σύμβαση υπεγράφη την Πέμπτη, 6 Ιουνίου και είναι προϋπολογισμού 16,75 εκατ. ευρώ ( 5,7 δισ. δρχ.).

Στο αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση όλων των απαιτουμένων κατασκευών για την παράδοση του έργου ολοκληρωμένου και έτοιμου για λειτουργία. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων σήμερα δυσλειτουργιών, περιλαμβάνουν :

· Αποκατάσταση και Εκσυγχρονισμό του Υπάρχοντος Κτιρίου Α΄, εμβαδού περίπου 5.000 m2.

· Επέκταση Κοινοχρήστων Λειτουργιών, Κτίριο Β΄, εμβαδού περίπου 2.500 m2. Στο νέο κτίριο χωροθετούνται ένα κυλικείο, ένα θέατρο 200 θέσεων, μία αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, αποθήκη και οι απαραίτητοι Η/Μ και βοηθητικοί χώροι.

· Κτίριο Γ΄, Εργαστήρια και Αποθήκες, εμβαδού περίπου 3.500 m2. Το νέο κτίριο, σε αντικατάσταση υπαρχουσών αποθηκών, θα φιλοξενεί αποθήκες, εργαστήρια, χώρους διδακτικών συλλογών, χώρους στάθμευσης και Η/Μ εγκαταστάσεων.

Η συνολική προθεσμία για την κατασκευή του έργου ορίζεται σε 1.200 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της Σύμβασης και η συμμετοχή της Αβαξ στην Ανάδοχο Κοινοπραξία είναι 25%.

Οσον αφορά στο Μουσείο Ηρακλείου, είναι ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της Ελλάδος και σε διεθνές επίπεδο το μοναδικό μεγάλου μεγέθους Μουσείο της Μινωϊκής Εποχής. Το βασικό κτίριο είναι έργο του διακεκριμένου Αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού, χτίστηκε σταδιακά μεταξύ του 1935 και 1955 και θεωρείται διεθνώς από τα αριστουργήματα της Αρχιτεκτονικής του Μοντέρνου Κινήματος και ίσως το πρώτο μεγάλης κλίμακας κτισμένο παράδειγμα αυτού του κτιριολογικού τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v