Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέκροψ: Οι στόχοι της διοίκησης για το 2005

Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, η συμμετοχή σε επενδυτικά σχέδια, αλλά και η παροχή υπηρεσιών αποτελούν τους τρεις στόχους της διοίκησης της Κέκροψ, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής (22/6) Γ.Σ.

Κέκροψ: Οι στόχοι της διοίκησης για το 2005
Τους στόχους της Κέκροψ ανέπτυξε η διοίκηση της εταιρίας στη σημερινή (22 Ιουνίου 2005) γενική συνέλευση των μετόχων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Δημήτριος Κλώνης έκανε την ανασκόπηση των πιο σημαντικών γεγονότων της χρονιάς που πέρασε, αλλά και του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρίας ανέφερε πως εμμένει στους στόχους που έχει καθορίσει και συγκεκριμένα στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, στη συμμετοχή της σε επενδυτικά σχέδια, αλλά και στην παροχή υπηρεσιών.

Σχετικά με την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στον βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό της Κέκροψ εντάσσεται η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της στο Παλαιό Ψυχικό, με τη δημιουργία κατοικιών υψηλών προδιαγραφών.

Επίσης, η εταιρία εκτός από τη συμμετοχή της στο σχέδιο αξιοποίησης τριών ακινήτων της περιοχής λιμένος Λαυρίου, διερευνά συνεχώς τις δυνατότητες συμμετοχής της σε επενδυτικά σχέδια, με στόχο την ανάπτυξη κτιριακών συμπλεγμάτων αναψυχής, τουρισμού και εμπορίου.

Παράλληλα και όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών σημειώνεται πως η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία που έχει σωρευθεί στην εταιρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για την ανάπτυξη σημαντικής δραστηριότητας της Κέκροψ και στον τομέα αυτό τα προσεχή χρόνια.

Εξάλλου ο κ. Κλώνης αναφέρθηκε και στα ΔΛΠ, σημειώνοντας πως η υποχρεωτική υιοθέτηση των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης από τις εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρίες και η προβλεπόμενη σε αυτά εμφάνιση της πραγματικής εμπορικής αξίας των ακινήτων, η οποία αναμένεται ότι θα αλλάξει τη λογιστική εικόνα της Κέκροψ, καθώς και η αναμενόμενη επιβολή του ΦΠΑ από 01.01.2006 στις μεταβιβάσεις των νεόδμητων κτιρίων, είναι μέτρα τα οποία θα εξυγιάνουν ριζικά τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρία.

Ο ίδιος ανέφερε άλλωστε πως η εταιρία προετοιμάσθηκε συστηματικά και εφαρμόζει από 01.01.2005 τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Στο πλαίσιο αυτό εξασφάλισε την παροχή των σχετικών υπηρεσιών από διεθνείς εταιρείες Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών και συστημάτων εφαρμογών και προϊόντων πληροφορικής

Παράλληλα, ο πρόεδρος της εταιρίας επεσήμανε πως όπως δείχνουν πολλά στοιχεία οι μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρία εξακολουθούν να είναι ευνοϊκές, παρά τη μείωση της ζήτησης που παρατηρείται στην αγορά ακινήτων τον τελευταίο καιρό.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο 2004, ο κ. Κλώνης το χαρακτήρισε αποδοτική χρονιά για την εταιρία, στη διάρκεια της οποίας υλοποιήθηκαν βασικοί στόχοι της και προωθήθηκαν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις της.

”Συγκεκριμένα”, ανέφερε ο κ. πρόεδρος, στη διάρκεια της χρονιάς αυτής ”προχώρησε θεαματικά η κατασκευή του οικιστικού συγκροτήματος της εταιρίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Τεπελενίου.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα έξι διαμερισμάτων, το οποίο κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.109.824,25 ευρώ, με προβλεπόμενο πέρας την 31.12.2005.

Θεαματική εξάλλου ήταν και η πορεία των πωλήσεων του συγκροτήματος αυτού, αφού μέχρι την 31.12.2004 αυτές ανήλθαν στα 605.000 ευρώ, ενώ μέχρι την 31.03.2005 ανήλθαν συνολικά στα 890.000 ευρώ”, τόνισε ο κ. Κλώνης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ολοκληρώθηκαν οι απομένουσες κατασκευαστικές εργασίες στα αδιάθετα διαμερίσματα των δύο άλλων συγκροτημάτων κατοικιών της εταιρείας, τονίζοντας ότι εξελίξεις σημειώθηκαν τη χρονιά αυτή και στις νομικές υποθέσεις της εταιρίας.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της εταιρίας σημείωσε πως με ταχείς ρυθμούς πραγματοποιούνται και οι εργασίες των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Λαύριο, στις οποίες η Κέκροψ μετέχει με ποσοστό 10%.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην κατασκευή του κτιρίου Α’, συνολικής επιφανείας 4.633 τ.μ., της πρώτης φάσης ανάπτυξης του ακινήτου ”πρώην εργοστάσιο ΑΙΓΑΙΟΝ”, που ανήκει στην εταιρία EUROTERRA A.E., η οποία βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης.

Συμπλήρωσε επιπλέον πως έχει ολοκληρωθεί το κύριο σχέδιο ανάπτυξης του οικοπέδου 47 στρεμμάτων, που ανήκει στην εταιρεία ABIES A.E. και έχουν εκδοθεί οι αντίστοιχες οικοδομικές άδειες ανέγερσης τριών κτιρίων (Α΄, Β΄ και Γ΄), ενώ η εταιρία REBIKAT A.E. προγραμματίζει εντός του έτους 2005 να ολοκληρώσει τη μελέτη σκοπιμότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v