Lavipharm: Μέρισμα 0,04 ευρώ για το 2004

Τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση της τάξεως του 5,06% με βάση το κλείσιμο της μετοχής στις 29 Ιουνίου, ενέκρινε σήμερα η Γενική Συνέλευση της Lavipharm. Την πορεία της εισηγμένης και των θυγατρικών της ανέλυσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Θανάσης Λαβίδας.

Lavipharm: Μέρισμα 0,04 ευρώ για το 2004
Τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση της τάξεως του 5,06% με βάση το κλείσιμο της μετοχής στις 29 Ιουνίου, ενέκρινε σήμερα η Γενική Συνέλευση της Lavipharm.

Η καταβολή του μερίσματος στους μετόχους θα ξεκινήσει από τις 26 Αυγούστου 2005.

Με κεντρικούς άξονες τις προοπτικές και την περαιτέρω ανάπτυξη της Lavipharm, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Θανάσης Λαβίδας, ανέλυσε την πορεία της εισηγμένης και των θυγατρικών της.



Κατά τη διάρκεια της ομιλία τους ο κ. Λαβίδας, αναφέρθηκε στην εγχώρια αλλά και διεθνή φαρμακευτική αγορά, καθώς και στις δραστηριότητες της Lavipharm τη χρονιά που πέρασε.

Αφού επεσήμανε τους στόχους που επιτεύχθηκαν το 2004, έκανε εκτενή αναφορά στα ετήσια οικονομικά μεγέθη τόσο της εισηγμένης εταιρίας όσο και του Ομίλου.

Αναφερόμενος δε στις προοπτικές του έτους 2005, μίλησε για την πρόοδο των ερευνητικών εργαστηρίων στην Αμερική, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη 8 νέων προϊόντων.

Όσον αφορά την κατάθεση προς έγκριση στις αρχές του 2004 στο FDA των ΗΠΑ του φακέλου για το Διαδερμικό Σύστημα για την αντιμετώπιση του ισχυρού πόνου, τόνισε:

”Η έγκρισή του θα σηματοδοτήσει την επιτυχημένη πορεία μιας εταιρείας ελληνικών συμφερόντων στην αρένα της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας κατακτώντας μια θέση στον τομέα της Έρευνας κι Ανάπτυξης”.

Η Lavipharm σήμερα διαθέτει μεγάλο αριθμό διεθνώς κατοχυρωμένων Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας για όλο το εύρος των τεχνολογιών και των προϊόντων της, εκ των οποίων 7 χορηγήθηκαν το 2004.

Ο κ. Λαβίδας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, επισήμανε ότι: ”H Lavipharm είναι ένας Όμιλος με ισχυρή θέση στην Ελλάδα και σημαντική παρουσία στο εξωτερικό. Τα εργαστήριά μας στην Αμερική προσελκύουν το ενδιαφέρον ερευνητών, μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας, αλλά, τελευταία, και επενδυτών. Η εμπορική εκμετάλλευση των αδιάκοπων ερευνητικών προσπαθειών μας δεν είναι μακριά και τα οφέλη της θα είναι σημαντικά”.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση των μετόχων, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γεράσιμος Δρακάτος, διευκρίνισε ότι ο δανεισμός της εταιρίας την 31/12/04 σε σχέση με την 31/12/03 έχει σημειώσει μείωση της τάξεως του 3% ή κατά 2 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη από την 1/1/05 μέχρι και την 27/6/05 έχει μειωθεί περαιτέρω κατά 20% ή κατά 13,5 εκατ. ευρώ και αναμένεται περαιτέρω μείωσή του εντός του 2005 κατά 12 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η γενική συνέλευση, εξέλεξε ομόφωνα οκταμελές νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τα παρακάτω πρόσωπα:

* Αθανάσιος Λαβίδας

* Βενετσιάνα - Λουκία Λαβίδα

* Τάνια - Παναγιώτα Βρανοπούλου

* Σπυρίδων Φωτεινός

* Ευάγγελος Αθανασάς

* Νικόλαος Χούλης

* Μηνάς Τάνες

* Henri George Muller

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v