Καμπάς: Εξαγοράζει ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ και Reds

Σε αύξηση κεφαλαίου για την εξαγορά των εταιριών ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ (Veso Mare)και Reds, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του ομίλου ΕΛΤΕΧ, προχωρεί η Καμπάς. Το θέμα θα τεθεί στη γ.σ. της 28ης Ιουνίου.

Καμπάς: Εξαγοράζει ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ και Reds
Στην εξαγορά των εταιριών ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ και Reds, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του ομίλου ΕΛΤΕΧ, με σκοπό την απορρόφηση τους, θα προχωρήσει η Καμπάς. Για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, η Καμπάς, θυγατρική της ΕΛΤΕΧ, προγραμματίζει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, θέμα που θα τεθεί στη γ.σ στις 28 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου, η εταιρία θα προχωρήσει σε διεύρυνση των συμμετοχών της σε εταιρίες ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, οι αντίστοιχες δραστηριότητες του ομίλου της Ελληνική Τεχνοδομική, στον οποίο ανήκει η εταιρία, θα μεταφερθούν στην Καμπάς, προς υλοποίηση και της σχετικής στρατηγικής απόφασης του ομίλου για το ρόλο της τελευταίας.



Όπως, μάλιστα, αναφέρεται χαρακτηριστικά, η εξυγίανση της εταιρίας το 1996 συνοδευόταν από ένα σχεδιασμό για την ανάπτυξη των δύο, μοναδικών για την Αττική, ακινήτων της, στην Κάντζα και τη Γυαλού. Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, όπως επίσης αναφέρεται στο δελτίο τύπου, καθυστερεί την σχεδιαζόμενη ανάπτυξη, με δυσμενή μέχρι σήμερα, αποτελέσματα στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

Παράλληλα, η εταιρία θα διευρύνει το σκοπό της, έτσι ώστε να συμπεριλάβει και τις νέες δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Η ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ είναι ιδιοκτήτρια του ψυχαγωγικού Κέντρου ”VESO MARE” στην Πάτρα, έκτασης 15.000 τ.μ περίπου, ενώ η εταιρία υλοποιεί, επίσης, την ανάπτυξη ομοειδούς ψυχαγωγικού κέντρου στο Ιλιον Αττικής, έκτασης 27 στρεμμάτων περίπου, που βρίσκεται δίπλα σε έκταση 1.100 στρεμμάτων πρασίνου του Πάρκου Πύργου Βασιλίσσης.

Η Reds, η οποία έχει ήδη παρουσία στον τομέα Παροχής Υπηρεσιών Ανάπτυξης Ακινήτων, διαχειρίζεται στην παρούσα φάση, ως σύμβουλος ανάπτυξης, επενδυτικά σχέδια ύψους 100 εκατ.

Σημειώνεται τέλος, ότι η Ελληνική Τεχνοδομική είχε προβεί, ανεπιτυχώς, σε δημόσια προσφορά για την απόκτηση του 7,67% της Καμπάς, το οποίο συναθροιζόμενο με το 42,33% που κατέχει η Ελληνική Τεχνοδομική, θα ανερχόταν σε 50% συν μία μετοχή. H δημόσια προσφορά είχε πραγματοποιηθεί από 22 Μαρτίου - 22 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v