Lavipharm:Πως έγινε η αποτίμηση της Lavipharm Corp

Διευκρινίσεις σχετικά με την αποτίμηση της θυγατρικής της Lavipharm Corp στην οποία βασίστηκε η κεφαλαιοποίηση του δανείου, παρείχε σε απαντητική της επιστολή η Lavipharm, όπου σημειώνει πως η αποτίμηση βασίστηκε σε συμβούλους των επενδυτών.

Lavipharm:Πως έγινε η αποτίμηση της Lavipharm Corp
Διευκρινίσεις σχετικά με την αποτίμηση της θυγατρικής της Lavipharm Corp στην οποία βασίστηκε η κεφαλαιοποίηση του δανείου, παρείχε σε απαντητική της επιστολή η Lavipharm.

Ειδικότερα, η διοίκηση της Lavipharm στην επιστολή της παραθέτει παράγραφο από την ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 24 Ιουνίου στην οποία ανέφερε πως ”η τιμή των μετοχών με την οποία έγινε η κεφαλαιοποίηση του δανείου (ήτοι, $ 6,1554 ανά μετοχή) βασίστηκε στην αποτίμηση την οποία πραγματοποίησαν για λογαριασμό τους και με δικούς τους συμβούλους οι δύο νέοι ανεξάρτητοι επενδυτές και με την οποία συμμετείχαν στην αύξηση (συνολική αποτίμηση της Lavipharm Corp.από τους ανεξάρτητους επενδυτές σε περίπου $104 εκατ.)”.

Η διοίκηση της Lavipharm επισημαίνει πως διευκρινίζει εκ νέου ότι η αποτίμηση της Lavipharm Corp., για την μετατροπή του δανείου σε κεφάλαιο, βασίστηκε στην αποτίμηση της ιδιωτικής τοποθέτησης.

”Η αποτίμηση δε της ιδιωτικής τοποθέτησης δεν έγινε από εμάς αλλά από τους υποψήφιους ανεξάρτητους επενδυτές και μόνον για δικό τους λογαριασμό καθώς αυτοί ήταν οι ενδιαφερόμενοι να επενδύσουν στην εταιρία μας” τονίζεται στην επιστολή.

Εξάλλου, αναφέρεται πως οι επενδυτές αυτοί - όπως άλλωστε είναι εύλογο - χρησιμοποίησαν δικούς τους συμβούλους προκειμένου να αποτιμήσουν την αξία της εταιρίας.

H Lavipharm, μέσω της Lavipharm Corp., όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες συναλλαγές, επισημαίνει η επιστολή, έθεσε στη διάθεση των επενδυτών και των συμβούλων κάθε στοιχείο και έγγραφο που της ζητήθηκε για να μορφώσουν άποψη για τη νομική, οικονομική και επιχειρηματική κατάσταση της εταιρίας, ενώ συμπληρώνει πως δεν είχε ούτε έχει καμία πρόσβαση στις όποιες εκθέσεις ή αποτιμήσεις συνέταξαν οι σύμβουλοι αυτοί για λογαριασμό των εντολέων τους.

”Σημειώνουμε όμως ότι για να δεχθούν οι επενδυτές αυτοί να επενδύσουν τα χρήματά τους για να αποκτήσουν τις μετοχές της εταιρίας Lavipharm Corp. στην τιμή αυτή, είναι βέβαιο ότι η πραγματική αξία που προσδίδουν στην συγκεκριμένη εταιρία είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού προφανώς αναμένουν κεφαλαιακά κέρδη και υπεραξίες από την επένδυσή τους” τονίζει η διοίκηση της Lavipharm.

Συμπληρώνει δε πως με βάση αυτό το σκεπτικό προέβη στη μετατροπή της απαίτησής της σε μετοχές χρησιμοποιώντας ως βάση μετατροπής μια αξία, την οποία ανεξάρτητοι επαγγελματίες επενδυτές θεώρησαν ιδιαίτερα ελκυστική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v