Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reds: Κατασκευή εμπορικού κέντρου 70 εκ. ευρώ

Τον προσεχή Φεβρουάριο αναμένεται να λάβει την άδεια κατασκευής εμπορικού κέντρου στην Γυαλού η Reds, θυγατρική του Ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής. Η επένδυση είναι συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12-18 μήνες από τη λήψη της σχετικής άδειας.

Reds: Κατασκευή εμπορικού κέντρου 70 εκ. ευρώ
της Αντιόπης Σχοινά

Τον προσεχή Φεβρουάριο αναμένεται να λάβει την άδεια κατασκευής εμπορικού κέντρου στην Γυαλού η Reds, θυγατρική του Ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Η επένδυση είναι συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12-18 μήνες από τη λήψη της σχετικής άδειας.

Αυτό επισήμανε σε σημερινή συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αν. Καλλιτσάντσης.

Όσον αφορά τη συμφωνία με την ισπανική εταιρία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την έκδοση οικοδομικών αδειών για χρήση εμπορικού κέντρου η οποία προσδιορίζεται χρονικά σε 2 έως 3 έτη από σήμερα και για την οποία, με βάση τη σχετική συμφωνία, θα μεριμνήσει η Reds.

Ειδικότερα, μετά τη συγχώνευση με απορρόφηση της Κάντζα Αναπτυξιακή, η οποία είναι ιδιοκτήτρια 50 στρεμμάτων, με την Κάντζα Εμπορική, ιδιοκτήτρια 270 στρεμμάτων τα οποία μεταβιβάζονται στην ισπανική εταιρία, με βάση τα όσα προβλέπει η συμφωνία, και την έκδοση των σχετικών αδειών, η La Societe Generale Immobilliere Espagne θα καταβάλλει το τίμημα της αγοράς το οποίο ανέρχεται σε περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Στη συγκεκριμένη έκταση η La Societe Generale Immobilliere Espagne θα αναπτύξει εμπορικό κέντρο η επένδυση για το οποίο, στο σύνολό της, υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το σχετικό συμφωνητικό που υπεγράφη μεταξύ της ελληνικής εισηγμένης και της ισπανικής εταιρίας προβλέπει ότι σε περίπτωση υπαναχώρησης από την πλευρά των Ισπανών η προκαταβολή ύψους 7 εκατ. ευρώ που έχει δοθεί στη Reds θα παραμείνει στην ελληνική εταιρία.

Στο υπόλοιπο κομμάτι που μένει από την αρχική ιδιοκτησία προς αξιοποίηση, το οποίο ανέρχεται σε 8 περίπου στρέμματα, η Reds αυτόνομα θα αναπτύξει οικιστικό συγκρότημα με 35 έως 37 κατοικίες.

Ο κ. Καλλιτσάντσης αναφερόμενος στα μεγέθη της εταιρίας για το εξάμηνο σημείωσε ότι αυτή θα εμφανίσει μικρή μείωση τζίρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v