Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audio Visual: Βελτίωση 46% στα κέρδη εξαμήνου

Αύξηση 46% στα κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοηψηφίας και ενίσχυση 66,9% στον κύκλο εργασιών ανακοίνωσε η Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος (Audio Visual) σε ενοποιημένο επίπεδο. Αύξηση 28,6% στα κέρδη και οριακή κάμψη 0,25% στα έσοδα παρουσίασε η μητρική.

Audio Visual: Βελτίωση 46% στα κέρδη εξαμήνου
Αύξηση των κερδών ανακοίνωσε η εταιρία Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος (Audio Visual) για το πρώτο εξάμηνο του 2005 τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τα κέρδη μετά από φόρους και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου διαμορφώθηκαν στο ποσό των 2,504 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 1,718 εκατ. ευρώ πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 46%.

Την ίδια στιγμή ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσιάζει σημαντική αύξηση 66,9% καθώς έφτασε στα 37,1 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 22,22 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε επίπεδο μητρικής, η καθαρή προ φόρων κερδοφορία ανήλθε στα 3,025 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 22,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα μετά από φόρους εξαμηνιαία κέρδη της μητρικής εταιρείας ανήλθαν στο ποσό των ευρώ 2,071 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 28,6%.

Ωστόσο, οριακή υποχώρηση 0,25% εμφανίζει η μητρική στον κύκλκο εργασιών ο οποίος διαμορφώθηκε στα 17,25 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 17,297 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Το σύνολο της καθαρής θέσης της μητρικής εταιρείας ανήλθε στο ποσό 28,164 χιλ., διαμορφώνοντας την εσωτερική λογιστική αξία ανά μετοχή (book value) στο ποσό των ευρώ 1,90.

Αναφορικά με τις τρέχουσες επιχειρηματικές εξελίξεις, η εταιρία ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η λειτουργία του 6ου multiplex της θυγατρικής της εταιρείας Ster Cinemas ΑΕ στο εμπορικό κέντρο City Gate στη Θεσσαλονίκη.

Η Ster Cinemas εκμεταλλεύεται σήμερα 6 multiplex sites με συνολικά 53 αίθουσες προβολής, στοιχείο το οποίο την διαμορφώνει σε ηγέτη του κλάδου στην Ελλάδα ως προς τον αριθμό των multiplex screens έχοντας παρουσία σε 4 σημαντικές πόλεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα).

Σημειώνεται ότι ο όμιλος AUDIO VISUAL δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του cinema exhibition μόλις το 2002 μέσω επιτυχημένου leverage buy out του Ster multiplex στο εμπορικό κέντρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα έχει πλέον ολοκληρώσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ και αποτελεί ισχυρή παρουσία στο αναπτυσσόμενο κλάδο του cinema exhibition, μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας Ster Cinemas Α.Ε.

Επίσης σημαντική βελτίωση του κύκλου εργασιών αλλά και ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος παρουσίασε η συνδεδεμένη εταιρεία (συμμετοχή 42%) Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα ΑΕ η οποία εκμεταλλεύεται τα πάρκα Allou & Kidom στη περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη Αττικής και ενοποιείται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσίασε κατά το πρώτο εξάμηνο αύξηση άνω του 25%, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσει η πλήρης εμπορική λειτουργία του νέου Extreme Park Madvi, το οποίο ολοκληρώνει τη περίοδο δοκιμαστικής του λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι η Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα Α.Ε. αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία out door entertainment στην Ελλάδα και είναι εγκατεστημένη στον ισχυρότερο πόλο ψυχαγωγίας της Αττικής.

Επιπρόσθετα, βρίσκεται στο στάδιο της τελικής αξιολόγησης η αξιοποίηση των 30.000 τ.μ. ιδιόχρηστων οικοπεδικών εκτάσεων και των 11.000 τ.μ. ιδιόχρηστων κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες στη παρούσα φάση τελούν υπό αδράνεια και είναι όμορες των υφιστάμενων πάρκων ψυχαγωγίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v