Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Infotech: Αύξηση πωλήσεων και κερδών στο εξάμηνο

Οριακή αύξηση 0,95% στον κύκλο εργασιών, στα 4,5 εκατ. ευρώ, από 4,46 εκατ. ευρώ πέρυσι, και σημαντική βελτίωση στα κέρδη μετά φόρων τα οποία έφτασαν στις 669 χιλιάδες ευρώ, έναντι 68 χιλιάδων ευρώ πέρυσι, εμφάνισε η Infotech στο εξάμηνο.

Infotech: Αύξηση πωλήσεων και κερδών στο εξάμηνο
Οριακή αύξηση των εσόδων και σημαντική αύξηση στα κέρδη ανακοίνωσε η Άλφα Γκρίσιν Infotech για το πρώτο εξάμηνο του 2005.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η υψηλή κερδοφορία οφείλεται κυρίως στην πώληση ακινήτων, ενώ παράλληλα αναφέρεται ότι η δραστηριότητά της εταιρίας στον τομέα των μηχανημάτων υποστήριξης ηλεκτρονικών υπολογιστών επηρεάστηκε από τους χαμηλούς ρυθμούς οι οποίοι χαρακτήρισαν την υλοποίηση έργων υποδομής τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2005.

Η ενίσχυση ωστόσο του κύκλου εργασιών της σε μια δύσκολη μεταολυμπιακή περίοδο επιβεβαιώνει την ισχυρή της θέση στην αγορά που δραστηριοποιείται, επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση.

Ειδικότερα και όσον αφορά στα μεγέθη εξαμήνου, ο κύκλος εργασιών της Άλφα Γκρίσιν ενισχύθηκε οριακά κατά 0,94%, διαμορφούμενος στα 4,5 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 4,46 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2004,

Τα μικτά κέρδη της εταιρίας, υποχώρησαν κατά 8,7%, στα 1,24 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 1,35 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1.051,4 χιλ ευρώ έναντι 222,3 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας αύξηση κατά 372,97%.

Τα κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας έφτασαν στις 669 χιλιάδες ευρώ, έναντι 68 χιλιάδων ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2004.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, σημαντικές βελτιώσεις χαρακτήρισαν την κεφαλαιακή διάρθρωση, καθώς περιορίστηκε περισσότερο η ήδη χαμηλή δανειακή επιβάρυνση και ενισχύθηκε η καθαρή θέση της.

Πιο αναλυτικά το σύνολο των υποχρεώσεων μειώθηκε κατά 23,3% και διαμορφώθηκε σε 3.247,2 χιλ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2005 έναντι 4.235,1 χιλ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2004, ενώ η σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια περιορίστηκε στο 0,28 από 0,35.

Η καθαρή θέση έφθασε τα 8.215,5 χιλ. στο πρώτο εξάμηνο του 2005 σημειώνοντας αύξηση κατά 7,8% έναντι των 7.618,3 χιλ. του πρώτου εξαμήνου του 2004.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2005 η Αλφα Γκρίσιν Infotech AE ξεκίνησε την υλοποίηση προγράμματος ανάπτυξης στις αγορές των Βαλκανικών χωρών και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην ίδρυση με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας των εταιριών Alpha Grissin Infotech Boulgaria AD με δραστηριότητα στον τομέα των μηχανημάτων υποστήριξης Η/Υ και Alpha Grissin Imoti EOOD, Alpha Mladost Development SA με δραστηριότητες στον τομέα του real estate.

Η διοίκηση της εταιρίας προσδοκά, μεσοπρόθεσμα, σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων εκτός Ελλάδος καθώς και από τη βελτίωση των συνθηκών της ελληνικής αγοράς στην υλοποίηση έργων υποδομής τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v