Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρβαρέσος: Διεύρυνση ζημιών στη μητρική

Κάμψη 7,3% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και μείωση 18,3% στα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου εμφάνισε η Βαρβαρέσος στο πρώτο εξάμηνο του 2005. Μείωση πωλήσεων και διεύρυνση ζημιών για τη μητρική. Προσωρινή αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ.

Βαρβαρέσος: Διεύρυνση ζημιών στη μητρική
Κάμψη των εσόδων αλλά και των κερδών εμφάνισε σε ενοποιημένο επίπεδο η Βαρβαρέσος για το πρώτο εξάμηνο του 2005, ενώ σε επίπεδο μητρικής ο κύκλος εργασιών υποχώρησε, ενώ οι ζημίες διευρύνθηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της περιόδου (τα οποία ξαναδημοσιεύονται σήμερα (10 Οκτωβρίου, καθώς όπως ανέφερε η εταιρία σε σχετική της ανακοίνωση στα προηγούμενα υπάρχει λάθος στα μικτά κέρδη/(ζημίες) περιόδου) ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσιάζει κάμψη 7,3% καθώς κατήλθε στα 14,21 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 15,32 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Την ίδια στιγμή τα κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσιάζουν μείωση 18,3%, διαμορφούμενα στις 426 χιλιάδες ευρώ, συγκριτικά με 520,7 χιλιάδες ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2004.

Σε επίπεδο μητρικής οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 6,98% στα 13,72 εκατ. ευρώ, έναντι 14,74 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ σε επίπεδο αποτελεσμάτων η εταιρία διεύρυνε τις ζημίες οι οποίες ανήλθαν στις 744,8 χιλιάδες ευρώ, συγκριτικά με 181,9 χιλιάδες ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Εξάλλου, η εταιρία Βαρβαρέσος γνωστοποιεί ότι στην από 06.10.2005 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αντικαταστάθηκε προσωρινά το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Λαφάρας, που αποδέχθηκε τον διορισμό του στο Δημόσιο, από τον κ. Αλέξανδρο Κάλλη, η εκλογή του οποίου θα επικυρωθεί από την αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση της εταιρίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Νίκος Βελής Διευθυντής Διοικητικού της εταιρίας Βαρβαρέσος, ορίζεται εκπρόσωπός της, σε αντικατάσταση του κ. Σταύρου Λαφάρα, για να συμμετέχει στο Δ.Σ. της θυγατρικής εταιρίας με την επωνυμία Εκκοκιστήρια Βάμβακος Θηβών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v