Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουζάκης: Εξηγήσεις για συνεργασία με Λεβεντάκη

Διευκρινήσεις για την συνεργασία με την Λεβεντάκης παρέχει με ανακοίνωσή της η Μουζάκης τονίζοντας πως το δημοσίευμα της εφημερίδας ”Κέρδος” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μουζάκης: Εξηγήσεις για συνεργασία με Λεβεντάκη
Διευκρινήσεις για την συνεργασία με την Λεβεντάκης παρέχει με ανακοίνωσή της η Μουζάκης τονίζοντας πως το δημοσίευμα της εφημερίδας ”Κέρδος” δεν ανταποκρίνεται στην πργαμτικότητα.

Ειδικότερα όπως υπογραμμίζει ο Μουζάκης:

1) Ο τίτλος ο Μουζάκης ”βάζει πλάτη” στο Λεβεντάκη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι η εισηγμένη εταιρία Μουζάκης δε βάζει πλάτη σε καμία επιχείρηση χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες.

2) Είναι γεγονός ότι εδώ και αρκετό χρόνο το Δ.Σ της θυγατρικής μας εταιρίας, Ελ. Δ. Μουζάκης Εκκοκιστήρια Σερρών (στην οποία κατέχουμε το 51% του κεφαλαίου της) επιζητούσε την επέκταση της δραστηριότητάς της μέσω Εκκοκκιστηρίων εγκατεστημένων εντός των γεωγραφικών περιοχών παραγωγής σύσπορου βάμβακος, για τρεις βασικούς λόγους:

α) Λόγω του ότι η φετινή εκκοκκιστική περίοδος προδιαγράφεται με τους καλλίτερους οιωνούς.

β) ’Aριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά βάμβακος (ειδική ποιότητα μακρόϊνου).

γ) Ελαχιστοποίησης του κόστους, κυρίως της μεταφοράς του βάμβακος, των μεσιτειών κ.λ.π.

Ένεκα λοιπόν των παραπάνω θεώρησε ωφέλιμο, η άνω θυγατρική μας εταιρία, να έρθει σε διαπραγμάτευση με την εταιρία Λεβεντάκης που εδρεύει στα Φάρσαλα, με σκοπό τη μίσθωση δύο εκκοκκιστηρίων ιδιοκτησίας της, για την τρέχουσα εκκοκκιστική περίοδο και μόνο.

Η διαπραγμάτευση αυτή κατέληξε σε συμφωνία και συντάχθηκαν δύο ιδιωτικά συμφωνητικά ”παραχώρησης χρήσης Βιομηχανοστασίου Εκκοκκίσεως βάμβακος”, η οποία (συμφωνία), για να τελεσφορήσει, κατατέθηκε στην εφορία και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να εγκριθεί και να χορηγηθεί η σχετική άδεια. Οι διαδικασίες αυτές ολοκληρώθηκαν την 18/10/2005 και το δημοσίευμα της εφημερίδος απλώς έτυχε να προηγηθεί της ενημέρωσης σας εκ μέρους μας.

Τα Εκκοκκιστήρια βρίσκονται στις παρακάτω περιοχές: Α. ”ΧΟΜΝΙΚΟ” Νομού Σερρών και Β. ”ΝΕΑ ΠΕΛΛΑ” Νομού ΠΕΛΛΗΣ. Τα εκκοκκιστήρια αυτά θα λειτουργήσουν με παραχώρηση της χρήσης του Βιομηχανοστασίου τους στην θυγατρική μας εταιρία, που εδρεύει στο ΓΑΖΩΡΟ Σερρών, αντί εύλογου συμφωνηθέντος τιμήματος ανά κιλό εκκοκκισμένου βάμβακος.

Από τη συμφωνία αυτή η θυγατρική μας εταιρία προσδοκά να βελτιώσει τα αποτελέσματά της, αφού έτσι θα περιορίσει τις λειτουργικές της δαπάνες και θα αυξήσει τον τζίρο της.

Επομένως, τα προσδοκώμενα καλλίτερα αποτελέσματα από τη λειτουργία των δύο αυτών Εκκοκκιστηρίων, τα οποία προστιθέμενα σε αυτά των εν λειτουργία ιδιόκτητων δικών μας Εκκοκκιστηρίων, θα έχουν ως συνέπεια την έπαύξηση των αποτελεσμάτων και της μητρικής εταιρίας μας, που είναι εισηγμένη και κατά επέκταση την ωφέλεια και των επενδυτών της, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v